Eda Koppel – Naine filmi- ja veinimaailmast

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
UKS LAIA FILMIMAAILMA: Eesti Filmi Instituudi turundusjuht Eda Koppel on üks neist inimestest, kes igapäevaselt näeb vaeva selle nimel, et kodumaine filmitoodang võimalikult laia publikuni jõuaks.
UKS LAIA FILMIMAAILMA: Eesti Filmi Instituudi turundusjuht Eda Koppel on üks neist inimestest, kes igapäevaselt näeb vaeva selle nimel, et kodumaine filmitoodang võimalikult laia publikuni jõuaks. Foto: Viktor Koškin

Kuressaarest pärit Eda Koppel hoolitseb selle eest, et kodumaised liikuvad pildid otsejoones üleilmse filmi-Mooloki põhjatusse sisemusse ei kaoks, vaid et neist võimalikult suurem arv filmihuvilisi maitseelamuse saaks.

Ilmselt ei ole Eesti Filmi Instituudi (EFI) turundusjuhi Eda Koppeli kõrval ühtegi teist saarlast, kes oleks tuttav nii paljude erinevate filmifestivalide punaste vaipadega. Kui päris täpne olla, siis ei ole vaibad, kus näitlejad, režissöörid, produtsendid ja muud filmimaailma asjamehed prožektorivalguses patseerivad, küll mitte alati punased, vaid leidub ka teisi toone. 

Tõsi, täna on filmifestivalide maailm sootuks teistsugune kui veel aasta tagasi. “Viimase aastaga on nii palju muutunud ja ma kardan, et päris selliseks, nagu ta oli, ei saa see enam kunagi,” nendib Eda. Viimasel aastal on ju suurem osa festivale toimunud erinevatel online-platvormidel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles