Distantsõpe võib olla katsumus kogu perele

Kristina Õun
, Reporter
Copy
SEL AASTAL JUBA LIBEDAMALT: Kuressaare Vanalinna kooli 4.b klassis käiv Elis Carolyn on tänavu kevadel oma koolielu kenasti virtuaalselt jooksma saanud ning praegu olukorra üle ei kurda.
SEL AASTAL JUBA LIBEDAMALT: Kuressaare Vanalinna kooli 4.b klassis käiv Elis Carolyn on tänavu kevadel oma koolielu kenasti virtuaalselt jooksma saanud ning praegu olukorra üle ei kurda. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Piirangute ajal on kodudest saanud lasteaiad, kontorid ja klassiruumid. Distantsõpe on sageli keeruline kõigi osapoolte jaoks, sest vanemad tahavad lastele rohkem veebitunde, õpetajad rassivad mitmel rindel ning lapsed on sattunud kuskile sinna vahepeale.

“Õppekoormus kasvab vahepeal ulmeliseks,” tõdes üks Saaremaa gümnasist. Kodus nelja seina vahel passimine, kaootiliselt sätitud veebitundide ootamine ning talumatu rutiin tekitavad nii mõnelgi lapsel stressi.

Suurele osale iseseisvale tööle lisanduvad veel kodutööd. Mõned varem neljadele-viitele õppinud lapsed tunnevad nii omandatu kui ka tuleviku ees ebakindlust ning mitmed juba enne kehvemate õpitulemustega lapsed on kohati üldse õppimisele ja pingutamisele käega löönud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles