Naiskodukaitse: sinilille kandes annad au

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Mare Kirr
naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Mare Kirr Foto: Kadri Paomees/NaiskodukaitsSaaremaa Ringkonna FB

1. aprillist algas igakevadine Sinilillekampaania “Anname au!”, millega naiskodukaitsjad koguvad annetusi kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide toetuseks. 

Juba kaheksanda Sinilillekampaaniaga kutsuvad MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing ja naiskodukaitse tunnustama kaitseväe ja Kaitseliidu veterane ning nende lähedasi. 

“Sinilille kandes näitame toetust Eesti riigikaitsele ja seda, et veteranid on meie riigile ja rahvale olulised,” ütles naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Mare Kirr. “Just praegusel raskel ajal peame kokku hoidma ja saarlased oskavad seda ju hästi.”

Erinevad tooted 

Tema sõnul kogutakse tänavu annetusi, et toetada veterane, nende lähedasi ning tervishoiu- ja spordivaldkonda laiemalt. Sinilillesümboolika müügist saadava tuluga aidatakse Narva haiglal soetada vajalikke seadmeid, MTÜ-l Peaasi jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel, Viljandi linnal rajada välijõusaali ning Eesti invaspordi liidul edendada erivajadustega inimeste sporti.

Lisaks traditsioonilisele vildist rinnamärgile kuuluvad kampaaniatoodete valikusse hõbedast emailitud sinilillemärk, embleem, võtmehoidja, silikoonist käepael, autokleebis ja poekott tekstiga “Anname au”, sinililleõitega kleepsuleht, patsikumm ja punutud käepael. 

Sinilillesümboolikat osta ja seeläbi veterane toetada saab veebilehel www.naiskodukaitse.ee

Saarlased võivad tänavuse kampaania tooteid küsida ka naiskodukaitse Saaremaa ringkonna Facebooki lehe sõnumite kaudu või oma tuttavalt naiskodukaitsjalt. 

“Toodete kättesaamise lepime igaühega kokku personaalselt nii, et see oleks kõikide jaoks ohutu,” kinnitavad naiskodukaitsjad. 

Ilmar Raagi pussnuga

5.–11. aprillini on kavas heategevuslik veebioksjon, mille jaoks on oma esemeid annetanud tuntud inimesed, nende seas ka saarlasest filmimees, Kaitseliidu Toompea malevkonna pealik Ilmar Raag. 

Saarlane pani oksjonile oma pussnoa, mis sobib kaasa võtta näiteks metsaskäikudele. Nuga kaunistab Toompea malevkonna logo. 

“See on eriline nuga, kuna on valmistatud käsitööna spetsiaalselt mulle,” rääkis Ilmar Raag. “Sellist nuga poest osta ei saa.”

Raagi sõnul on nuga temaga kaasas olnud kõigil viimase kolme-nelja aasta metsaretkedel.  

Lisaks Raagile on oksjoni jaoks esemeid annetanud näiteks Marina Kaljurand, Joel Ostrat, Hendrik Sal-Saller, Anu Välba, Trad. Attack!, Gameboy Tetris, Inboil, Priit Kuusk, Liina Kersna, Inga Lunge, Koit Toome, Laura Põldvere, Ott Kiivikas ja Kristiina Šmigun-Vähi.  

Seekordne Sinilillekampaania kutsub veteranidele au andma ka liikudes – koroonapiirangute tõttu tuleks seda siiski teha üksi. Osaleda saab veteraniväljakutses – joosta 3,2 kilomeetrit ja jäädvustada see fotona või videopildis, laadida saadud tulemus üles ning jagada seda sotsiaalmeedias, kasutades teematrelle #veteraniväljakutse. Seejärel võiks nimetada järgmised kolm sõpra, kes ehk tahaksid samuti väljakutsest osa võtta.

Kõik, kes soovivad oma tulemusega osaleda ka võistlusel, saavad end virtuaaljooksule registreerida “Anname au!” veebilehel.

Sinilillekampaania kestab 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles