Puuetega inimesed saavad turvaliselt kalastada viies kohas

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
UUS VÕIMALUS: Anneli Lõhmus (vasakul) teeb kalastajana alles esimesi katsetusi, kuid tema abiline Juta Levin on juba vilunud õngitseja.
UUS VÕIMALUS: Anneli Lõhmus (vasakul) teeb kalastajana alles esimesi katsetusi, kuid tema abiline Juta Levin on juba vilunud õngitseja. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Projekti “Nature Access to All” raames on viies Saaremaa kalastuskohas püstitatud rajatised, mis võimaldavad ka puuetega inimestel turvaliselt kala püüda.

“Lähiajal tulevad neisse veel juurde väikesed infotahvlid ja invaparkimise tähised. Infotahvlitelt saab teavet vastava kalastuskoha kohta, mis on esitatud ka pimekirjas. Lisaks on seal link video- ja helifailile,” ütles Saaremaa vallavalitsuse turismispetsialist Kati Aus.

Kolmapäeval Kuressaare sadama kalastuskohas õngitsemist proovinud nägemispuudega Anneli Lõhmus ütles vaegnägija püügikogemust kirjeldades, et kala näkkamist on võimalik tajuda käega õngenööri ja ridva kaudu. Loomulikult aitab kaasa ka abiline. Ja mida rohkem proovimas käia, seda suuremaks läheb ka vilumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles