Külm ilm nurjas Raili Rüütli jooksuringi ümber Saaremaa

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Koos ultrajooksja Rain Seepõlluga jooksnud Raili Rüütli
retk kestis kokku 30 tundi. Rain Seepõld jätkas pärast kaaslase katkestamist ja tuli joostes linna.
Koos ultrajooksja Rain Seepõlluga jooksnud Raili Rüütli retk kestis kokku 30 tundi. Rain Seepõld jätkas pärast kaaslase katkestamist ja tuli joostes linna. Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Ultrajooksja Raili Rüütli üritus teha joostes Saaremaale ring peale jäi pooleli pärast 170 kilomeetri läbimist liiga külma ilma tõttu. 

Asukal jooksu lõpetanud Rüütli sõnul ei võtnud organism enam sööki omaks, kogu energia kulus sooja hoidmisele ning seetõttu tegi ta katkestamisotsuse. 

Koos ultrajooksja Rain Seepõlluga jooksnud Rüütli retk kestis kokku 30 tundi. Sinna sisse jäid lühikesed viie- kuni kümneminutilised pausid ja iga nelja tunni tagant üks 15-minutiline paus. Lisaks üks kolmetunnine sooja saamiseks mõeldud paus Orissaares, mis algselt planeeritud polnud. 

Rain Seepõld jätkas pärast kaaslase katkestamist ja tuli joostes linna, jättes vahele Sõrve poolsaare. Tal kulus kokku 51 ja pool tundi ning ta läbis selle ajaga üle 290 kilomeetri.

Raili Rüütel jonni siiski ei jäta ja kavatseb ikkagi Saaremaale joostes ringi peale teha. Järgmine kord jätkab ta sealt, kus pooleli jäi. Midagi ületamatut tema sõnul ümber Saaremaa jooksmises ei ole, kui tingimused on head.

Reede hommikul Kuressaare lossihoovist alustades lootsid Rüütel ja Seepõld joosta ümber Saaremaa, läbides 400 kilomeetrit umbes 60 tunniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles