Meelespea oksjonikataloog täieneb tasapisi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Käsitöömeister Margit Viidul
Käsitöömeister Margit Viidul Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

MTÜ Meelespea ja Kuressaare haigla toetusfondi heategevuslikule oksjonile vähipatsientide taastusraviks on juba annetatud nii muusikat, kunsti kui ka käsitööd. 

“Pisitasa neid annetusi koguneb,” rõõmustas MTÜ Meelespea juhatuse liige Aive Laanemets, kelle sõnul on aega oksjonile esemeid annetada 23. maini.     

Esimene annetaja, sajandi saarlaseks valitud Ivo Linna andis MTÜ Meelespea ja Kuressaare haigla toetusfondi heategevuslikule oksjonile plaadi oma lauludega ja autogrammiga. 

Ivo Linna sõnul ei kõhelnud ta hetkegi, kui MTÜ Meelespea pakkus talle võimalust heategevusoksjonile annetades Kuressaare haigla vähipatsientide taastusravi toetada. “Minu jaoks on sellised asjad tähtsad,” ütles laulja Saarte Häälele. “Kui saan hea eesmärgi nimel natukenegi õla alla panna, aitan alati.”

Linna kutsub oksjonile oma loomingut annetama kõiki loomeinimesi üle kogu Eesti. “Aitame neid, kel on tegelikult abi vaja, sest head teha ongi hea – kõigepealt on see hea iseendale,” ütles Linna.  

Ivo Linna sõnul on tema uusim plaat, koos Politsei- ja Piirivalveorkestri big band´iga valminud “Big Time. Moevooludest hoolimata” esimese koroonalaine tulemus. 

“See on näide sellest, et ei tasu käsi jõuetult rüppe lasta, vaid selg tuleb sirgu ajada ja püüda midagigi teha,” rääkis laulja oma värskeima helikandja saamisloost. “Kui kodus nukrutsesin, helistas mulle dirigent Priit Aimla ja ütles: poiss, tõuse nüüd püsti ja teeme ühe plaadi!” 

Kui saan hea eesmärgi nimel natukenegi õla alla panna, aitan alati.
Ivo Linna

Kuressaares elav käsitöömeister Margit Viidul annetas heategevusoksjonile omavilditud salli. Selle valmistas ta kohvi ja teega värvitud naturaalsest siidist, Austraalia meriinovillast, erinevatest siidikiududest ja viskoosist. Samuti on dekoreerimiseks kasutatud meriinovillahelbeid ja Uus-Meremaal kasvanud lammaste villalokke. 

“Sall on väga soe, kuna on valmistatud naturaalsetest materjalidest,” kinnitas Viidul. 

Tema sõnul sündis otsus oksjonile oma panus anda kohe, kui ta Saarte Häälest sellest heategevuslikust ettevõtmisest luges.  “Mu enda elu on vähk väga tugevalt mõjutanud,” tõdes Viidul. “Nii mu vanemad kui ka vanaemad surid vähidiagnoosiga.”  

Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Viltimise võlumaailma sattus Viidul oma sõnul täiesti juhuslikult. Nõelviltimisega puutus ta esimest korda kokku 2017. aastal, aasta hiljem aga proovis kätt märgviltimisega. “Siis korraga olingi villamaailma ülepeakaela armunud,” rääkis Viidul, kes praegu täiendab end pidevalt, õppides uusi tehnikaid Škola Voiloka internetikoolitustel vildimeistritelt üle maailma. Oksjonile annetatud salli valmistamise oskuse omandas Viidul Saksamaal elava vildimeistri Alisa Bordo käe all. 

Saarlasest kaitseminister Kalle Laanet annetas oksjonile kunstnikutööna valminud keraamilise vaasi. 

Saaremaa ühisgümnaasiumi matemaatikaõpetaja Monika Heleene Pärt andis vähipatsientide heaks aga viis omatehtud maali. Autor ise kirjutas oma loomingu kohta nii: “Ühel hetkel olin olukorras, kus lootust enam ei paistnud. Tundus, et lämbun mind vallanud valu kätte. Maalimises leidsin lohutust. Käsi maalis seda, mida süda tundis – lootuse igatsust! Elus on alati lootust!” Üks annetaja tõi aga Meelespeale kunstnik Ivar Tõnuristi Hiiumaa-teemalise akvarelli. 

MTÜ Meelespea juhatuse liige Aive Laanemets ise paneb oksjonile Saaremaa kunstniku Külliki Järvila tööd – varasema graafika. Veebioksjonile on oodatud kõik, kes soovivad aidata – kas siis käsitööesemeid, kunsti ja disaini annetades või nende ostmiseks pakkumisi tehes. 

Annetamiseks saada sõnum Meelespea oksjoni Facebooki sõnumitesse. Võid saata ka e-kirja aadressil meelespea.mtu@gmail.com või helistada telefoninumbril 53 320 004 (Aive Laanemets) või 52 27 417 (Piret Juht). 

Oksjon ise toimub praegusele ajale kohaselt kontaktivabalt ja Facebooki keskkonnas leheküljel Meelespea Oksjon. Fotod esemetest laeb korraldaja eseme saabudes üles fotogaleriisse – kõigil on juures oma oksjoninumber, tutvustus ja lühike lugu annetajalt.

Pakkumisi saab teha kohe kommentaaridesse esemeid tutvustavate piltide alla. Võidab see, kes teeb suurimas väärtuses pakkumise enne 31. maid kell 23.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles