Rootsi moekunstniku kollektsioon tutvustab Muhu mustreid

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Foto: gudrunsjoden.com

Kaheksa aasta eest Muhu mustritega talverõivad loonud rootslasest disainer Gudrun Sjödén valmistas saarte mustritest inspireeritud suveriiete kollektsiooni.

Rootsi moekunstniku ja ettevõtja, omanimelise kaubamärgi looja Gudrun Sjödéni värvikireva suvekollektsiooni “Tagasi Muhusse” kleidid, tuunikad ja seelikud on valmistatud looduslikest materjalidest – sealhulgas ökopuuvillast ja ümbertöödeldud puuvillast – ning kaunistatud tikanditega. Samuti on rõivaesemed saadaval erinevates värvides – näiteks kleidi ja tuunika “Liiva” värvivalikus on valge, hibiskusroosa ja türkiissinine, seelikul “Maasi” aga kollane, kirsipunane ja must. Veel kuuluvad kollektsiooni Eesti kudumistraditsioonidest inspireeritud kardigan “Eesti” ning kleit ja kardigan “Lill”. Retuuside “Oina” trükimuster imiteerib kontrastset koekirja. 

Oma loomingus erinevatele rahvustele omaseid elemente kasutanud Sjödén tutvus Muhu rahvarõivastega 2012. aastal, kui juhtus lugema ohtrate piltidega illustreeritud raamatut Eesti saartest ja Muhust. 2013. aastal valmis Sjödénil Muhu rahvarõivastest inspireeritud talvekollektsioon. Eestis said huvilised sellega tutvuda tarbekunsti- ja disainimuuseumis 2014. aasta augustis-septembris.

Gudrun Sjödéni firmakauplused tegutsevad Rootsis, Norras, Taanis, Soomes, Suurbritannias, Ameerika Ühendriikides ja Saksamaal, samuti müüakse tema toodangut rahvusvaheliste postimüügikataloogide ja veebikaupluste kaudu. 

Sjödéni loominguga saab tutvuda ja kollektsiooni “Tagasi Muhusse” rõivaesemeid osta veebilehelt siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles