Kuressaare politseijaoskonnal on abiks 33 abipolitseinikku

Kristina Õun
, Reporter
Copy
KOOSTÖÖ: Abipolitseinik Kätlin Kask (paremal) ja kunagi abipolitseinikuna alustanud, ent 2014. aastal juba patrullpolitseinikuna tööle asunud Ilme Õunapuu olid eile koos jalgrattapatrullis.
KOOSTÖÖ: Abipolitseinik Kätlin Kask (paremal) ja kunagi abipolitseinikuna alustanud, ent 2014. aastal juba patrullpolitseinikuna tööle asunud Ilme Õunapuu olid eile koos jalgrattapatrullis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Täna tähistatakse abipolitseinike päeva ning tunnustust jagub küllaga ka Kuressaare politseijaoskonda abistavatele meestele ja naistele, kes on vabatahtlikult läbinud koolitused ning aitavad kaasa turvalisuse loomisel.

Täpselt 27 aastat tagasi võeti vastu esimene abipolitseinike seadus ning avaliku korra kaitsmisesse hakati kaasama ka vabatahtlikke. Nende inimeste arv, kes on oma igapäevatöö ja -tegemiste kõrvalt ette võtnud abipolitseinikuks saamise teekonna ning käivad patrullimas, reididel ja löövad kaasa ennetustöös, on jõudsalt kasvanud. Viimastel aastatel on abipolitseinike panus ja tugi olnud oluline ka viiruspuhangu tõkestamisel. Koos Kuressaare politseijaoskonna ametnikega täidavad abipolitseinikud erinevaid ülesandeid ja lahendavad olukordi ning peavad olema valmis silmitsi seisma kõigega, millega politsei oma igapäevatöös kokku puutub.

Kuressaare staažikaim abipolitseinik on Kalev Päästel, kes astus abipolitseinike ridadesse 1995. aasta 4. augustil. Kui veel 2015. aastal oli Kuressaare politseijaoskonnas 25 abipolitseinikku, siis tänaseks on vabatahtlikke juba 33, kellest kolm on liitunud sel aastal. Seejuures on Kuressaares abipolitseinike seas isegi rohkem naisi kui mehi – abipolitseiniku koolituse on läbinud lausa 18 naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles