JUHTKIRI Kohv ja kook värskes õhus

Saarte Hääl
Copy
Kohvik Mosaiik väliterrass
Kohvik Mosaiik väliterrass Foto: Sander Ilvest

Ehkki kohvikute ja restoranide siseruumidesse söögi- ja joogipoolist nautima niipea ei pääse, on lohutus seegi, et 3. maist tohivad toitlustusettevõtted taas oma välialad avada. Tõsi, kohti paigutades tuleb arvestada 2+2 reegliga ning täitumus peab olema tavalisest poole väiksem. 

Seni on kliendid pidanud parimal juhul leppima söögikohast toidu kaasaostmisega. Seega on võimalus väliterrassil einestada ja sõbra-tuttavaga juttu puhuda suur samm normaalse elukorralduse poole. 

Söögikohtade pidajate jaoks pole piirangute aeg olnud just kergete killast – ainult kaasamüügiga end vee peal hoida on ju keeruline. Õnneks ei ole riik toitlustusvaldkonna ettevõtteid päris ilma toetuseta jätnud, ent väga paljud neist siplevad väga raskes olukorras. Tahaks loota, et sügiseks ennustatud kohvikute ja restoranide pankrotilaine jääb kardetust väiksemaks. 

Ilusa ilmaga on muidugi lausa lust värskes õhus aega viita. Sellele aga, et tänavunegi suvi tuleb soe ja ilus, panuseid paraku teha ei maksa. Seetõttu jääb üle pöialt hoida, et koroonasse nakatunute arv jõudsalt kahaneks ning piirangutest juba õige varsti loobuda saaks. Ning et külalised ka sel suvel Saaremaa üles leiaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles