Saarlastel oli Horvaatias pingeline nädalavahetus

Saarte Hääl
Copy
FÄNNID KOHAL: Vaatamata sellele, et Horvaatia rallil ei olnud pealtvaatajad lubatud, võis raja ääres näha siiski küllalt  palju inimesi.
FÄNNID KOHAL: Vaatamata sellele, et Horvaatia rallil ei olnud pealtvaatajad lubatud, võis raja ääres näha siiski küllalt palju inimesi. Foto: Timo Anis

Esimest korda autoralli MM-sarja kuulunud Horvaatia ralli võitjaks tõusis pühapäeval viimase katsega seitsmekordne maailmameister prantslane Sébastien Ogier (Toyota). Ott Tänak (Hyundai) jäi neljandaks, kaotades võitjale ühe minuti ja 25,1 sekundiga. 

Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Timo Anis

Esikolmik mahtus kaheksa sekundi sisse – Toyotale tagas kaksikvõidu Walesi piloot Elfyn Evans, kes kaotas Ogier´le vaid 0,6 sekundit. Kolmas oli Tänaku meeskonnakaaslane belglane Thierry Neuville (+8,1). 

Sarja üldliidriks tõusis 61 punktiga Ogier. Järgnevad Neuville 53, Evans 51 ja Tänak 40 punktiga. Tänakust jääb ühe silmaga maha seni pingerida juhtinud soomlane Kalle Rovanperä, kes käis ralli esimesel päeval üle katuse ja lisa ei teeninud. 

Tänak teatas oma Facebooki lehel, et see pole kindlasti tase, mida ta enne rallit ootas ja lootis. “Üldiselt mulle asfaldirallid meeldivad ja sobivad, kuid see nädalavahetus oli kindlasti kaugel tavapärasest mugavustsoonist,” kirjutas Ott Tänak Facebookis.

“Selge on see, et meil tuleb nüüd kõvasti vaeva näha ja tööd teha, et jõuaksime konkurentidega samale tasemele,” lisas Tänak. “Suur tänu kõigile, kes meile kogu nädalavahetuse jooksul kaasa elasid. Järgnevad paar nädalat saavad olema väga töised ja üritame kindlasti Portugaliks maksimaalselt valmistunud olla.”

Horvaatia rallil JWRC-sarjas avapäeva järel viiendat kohta hoidnud saarlase Robert Virvese jaoks lõppes võistlus laupäeva hommikul, kui kurvis veidi välja kaldunud auto tõenäoliselt kivi tabas ja tagarattata jäi. Virves jätkas superralli süsteemis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles