RMK jätab Orissaare terviseraja ja lageraie vahele puhvertsooni

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Orissaare spordihoone juhataja Härmo Lambuti hinnangul ei saa praegu veel loorberitele puhkama jääda, sest Orissaare terviseraja riigimetsa majandamise kava koostamine alles algab ja huvigrupid peavad oma ettepanekud üle kordama.
Orissaare spordihoone juhataja Härmo Lambuti hinnangul ei saa praegu veel loorberitele puhkama jääda, sest Orissaare terviseraja riigimetsa majandamise kava koostamine alles algab ja huvigrupid peavad oma ettepanekud üle kordama. Foto: RAAHEL RÄNK

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ei loobu sel aastal Orissaare terviseraja juurde kavandatud lageraiest, küll aga nõustub terviseraja ja raielangi vahele jätma puhvertsooni. 

Orissaare spordihoone juhataja Härmo Lambut ütles, et vaatamata lageraiele ei kuku asi nii hull välja, kui esmalt tõotas kujuneda. Nii jääb lageraiest välja terviseraja esimene puhkeplats, kus asuvad pingid, varjualused ja tualett. “Kui nad oleksid selle raiekavasse sisse võtnud, oleks meie puhkeplats jäänud keset raiutud metsa,” rääkis Lambut. “Minu jaoks oli see kõige olulisem oht. Alguses oli ikka selline tunne, et mida kuradit!” 

Samuti jätab RMK sihtasutuse Eesti Terviserajad ettepanekul raielangil terviserajaga piirnevale osale esteetilise puuderiba. Vastasel juhul raiutaks 2,7 kilomeetri pikkune terviserada Lambuti sõnul kokku poole kilomeetri pikkuselt mõlemast küljest lagedaks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles