JUHTKIRI Õige otsus või kahe teraga mõõk?

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare kesklinn
Kuressaare kesklinn Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Saaremaa ettevõtjate liidu juhatus taotleb valitsuselt koroonapiirangute leevendamist Saare maakonnas. SEL-i arvates oleks see majanduse seisukohast väga vajalik otsus. Pealegi – haigestumus Saare maakonnas on Eesti madalamaid ning püsib jätkuvalt langustrendis, vaktsineeritute osakaal on aga Eesti suuremaid. Seega – põhjuseid Saaremaa järk-järgult piirangutest vabastada on ettevõtjate hinnangul enam kui küll.

Teadlased Irja Lutsar ja Andres Merits on aga teist meelt – kui Saaremaale piirangute osas erisusi teha, võib juhtuda sama, mis kevadel. Tõusis ju Saare maakonna nakatumisnäit märtsi keskpaigaks Eesti kõrgeimale tasemele. Lutsari ja Meritsa hinnangul oli põhjuseks just see, et rangemate piirangutega maakondadest Saaremaad külastanud inimesed tõid kaasa ka koroona.

“Korrata täpselt sama ja loota erinevat tulemust on hullumeelsus,” tsiteeris professor Merits Albert Einsteinile omistatavat ütlust. Merits möönis, et praegune olukord on talvise ja varakevadisega võrreldes küll erinev, ent immuunsust laste, noorte ja tööealiste hulgas pole viiruse pidurdamiseks siiski veel piisavalt. Ning kui nüüd leevendada Saare maakonnas piiranguid varem, võib see jaaniajaks kaasa tuua uue koroonalaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles