Õdede toetamiseks loodud PAI algatus ületas 500 000 euro piiri

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Tairo Lutter

Eesti õdede ja hooldustöötajate tänamiseks ja tunnustamiseks loodud PAI algatusega on liitunud juba üle kahe tuhande annetaja, kelle ühise panuse tulemusel ületati laupäeva hommikul maagiline 500 000 euro piir. 

Ühise suurannetuse 20 tuhat eurot tegid nädala lõpus Sportland ja ettevõtte asutajate Anti Kalle ja Are Altrajaga seotud aktsiaseltsid Jalajälg ja Fifaa.

Kokku on PAI algatust toetanud 1860 eraisikut ja 152 ettevõtet. PAI partneri Sihtasutuse Kuressaare Haigla Toetusfondi kontol on 500 487 eurot. Kui pidada silmas eesmärki, et algatajad soovivad jõuda kõigi 17 tuhande õe ja hooldustöötajani, moodustab PAI kaardi virtuaalne maksumus hetkeseisuga 29,44 eurot.

PAI toetusaktsiooni ühe algataja Katri Linki sõnul on poole miljoni euro suurune fond juba täiesti arvestatav ning võimaldab hädavajalikku puhkust pakkuda tuhandetele õdedele ja hooldustöötajatele.

„Aga eelkõige on see muidugi tähelepanuavaldus kõigi nende enam kui kahe tuhande annetaja poolt. Pool miljonit on oluline verstapost, kuid siit edasi on veel tükk maad minna, et jagatav PAI kaart oleks veelgi hinnalisem ja rohkem võimalusi pakkuv. Järjekordsete suurtoetajate liitumine annab märku kampaania jätkumisest ja on eeskujuks uutele liitujatele. Mida suurema summani me jõuame, seda suurem on elamus, mida saame pakkuda ja seda paremini taastuvad viimase 14 kuu rängast tööst ja ülekoormusest meile väga hinnalised ja olulised eesliinitöötajad,“ sõnas Link.

PAI kampaania algatajad on seadnud eesmärgiks tagada kõigile Eesti õdedele ja hooldustöötajatele PAI kaart, mida nad saaksid aasta jooksul kasutada turismimajanduses, meelelahutuses ja kultuurisektoris. PAI kaardi väärtus sõltub annetajate lahkusest, kuid on kavandatud vahemikku 50 kuni 100 eurot.

„Pai” annetusi saab teha kuni 1. juunini 2021. "Pai kaartide” jagamine toimub mais ja juunis ning nende kasutamise periood on 1. juunist kuni 31. detsembrini 2021. aastal.

Annetuste tegemiseks on avatud Coop Pangas Sihtasutus Kuressaare Haigla Toetusfond arveldusarve EE824204278618211200, kuhu annetust tehes lisage märksõna ”PAI”. Lisaks on koostöös Teliaga on avatud annetustelefonid 9000105 (annetus 5 €) ja 9000110 (annetus 10 €).

Vaata, kes on juba annetanud, klikkides SIIA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles