Esmaspäevast pääsevad vaktsineerima kõik täisealised

Saarte Hääl
Copy
Koroona vastu vaktsineerimine.
Koroona vastu vaktsineerimine. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tuleva nädala esmaspäevast alustavad tööd vaktsineerimiskeskused ja vaktsineerimine COVID-19 vastu avatakse kõigile täisealistele. Mandril avatakse selleks vaktsineerimiskeskused, Kuressaares saab kaitsesüsti haiglas.

Perearstid jätkavad eeskätt riskirühmade ja eakate vaktsineerimisega ning teiste dooside manustamisega, kuid vanemaealised ja riskirühma kuuluvad inimesed on oodatud ka vaktsineerimiskeskustesse.

COVID-19 vaktsineerimiseks tuleb broneerida aeg digiregistratuuris või vaktsineerimist läbiviiva asutuse telefonil. Elavasse järjekorda ei ole mõtet tulla.

Vaktsineerimise korraldajad paluvad inimestelt kannatlikkust – koormuse hajutamiseks avaneb digiregistratuuris vaktsineerimiseks aja broneerimine neljapäevast, 13. maist inimestele vanuses 40 ja enam ning esmaspäevast juba kõigile alates vanusest 16 eluaastat.

“Vaktsineerimist ootab veel ligi 500 000 inimest ning mai- ja juunikuu jooksul saavad kõik soovijad kaitsesüsti kindlasti ka kätte,” ütles COVID-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer.

Teisipäevahommikuse seisuga on Eestis COVID-19 vastu vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud 375 561 inimest, mis on 35 protsenti täisealisest elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles