JUHTKIRI ⟩ Déjà-vu

Saarte Hääl
Copy
TalTech nõuab kaitsesüstita inimestelt maski, foto on illustratiivne
TalTech nõuab kaitsesüstita inimestelt maski, foto on illustratiivne Foto: www.freepik.com

Paljugi sellest, mida me 2021. aasta kevadel näeme-kuuleme-kogeme, on juba varasemast tuttav. Õigemini – eelmisest kevadest. Tõsi küll, üht-teist on mullusega võrreldes muutunud, ent üldjoontes oli tänavune stsenaarium sama: kui koroonanumbrid ühtäkki koletu kiirusega paisuma hakkasid, kehtestati piirangud, et haigestumus ei kasvaks.

Nüüd, mil nakatumine jõudsalt väheneb, keerab valitsus Eesti elu järk-järgult lukust lahti. Just nii nagu eelmiselgi kevadel.

Kas oleme tõve, selle leviku ja ennetamise osas aastaga targemaks saanud – eks selle kohta ole igaühel oma arvamus. Erinevalt mullusest on meil koroonaviiruse vastu aga vaktsiin – koguni mitu. Ning arvestatav hulk elanikkonnast juba kaitsepoogitud. Saare maakonnas oli eilseks vähemalt ühe kaitsesüsti saanud pool täiskasvanud elanikkonnast.

Keskmisest märgatavalt suuremat hõlmatust võib muu hulgas seletada sellega, et väga paljud saarlased kogesid koroonat omal nahal. Või siis teavad oma tuttavate näitel, kui hull see haigus olla võib. Ja kui kergesti nakkav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles