Muusikafestival Juu Jääb tähistab 25. sünnipäeva

Saarte Hääl
Copy
Villu Veski esinemas Juu Jääbil.
Villu Veski esinemas Juu Jääbil. Foto: Sander Ilvest / Saarte Hääle arhiiv

Muhu saare suurim muusikasündmus Juu Jääb toimub sel aastal 1.–4. juulini Hellamaa külas asuvas Muhu muusikatalus. Rahvusvahelisel festivalil esinevad artistid USA-st, Suurbritanniast, Austriast, Rootsist, Soomest ja mujalt.

Festivali looja saksofonist Villu Veski sõnul on Juu Jääb kõikidest raskustest ja keerukatest olukordadest hoolimata alati kastanid tulest välja toonud.

“Ääremaal, nagu Muhu saar seda on, on ühe festivali korraldamine juba eos paras väljakutse, kuid kõige kiuste tähistame tänavu juubelit, 25. sünnipäeva ja seda veel ka väga ägeda programmiga,” rääkis Veski.

Ta leiab, et inimeste kultuurinälg ja vajadus elava muusika järele on praegu ehk isegi suurem kui mistahes varasematel aastatel.

“Juu Jääb on alati olnud paik, kus muusikasõbrad kohtuvad ja saavad sundimatus õhkkonnas hea muusika saatel mõnusalt aega veeta, tänasel päeval on sellist palsamit vaja veelgi enam,” nendib Villu Veski.

Juu Jääbi, mis on aastate jooksul võõrustanud hulgaliselt erinevate muusikažanrite maailmanimesid, peaesineja on tänavu USA kvartett FORQ, mille loojate ja pillimeeste hulka kuuluvad nii Grammyde kui ka teiste muusikaauhindadega pärjatud bändi Snarky Puppy liikmed.

Lisaks neile saab Muhu muusikatalu pealaval näha ja kuulda briti funk-jazzi kollektiivi Incognito üht esisolisti Vanessa Haynesi koos oma ansambliga.

Festivalile jõuab ka mitmekülgne ja põnev läbilõige Eesti oma artistide uuest loomingust. Värsket loomingut oma peagi ilmuvalt uuelt albumilt esitleb koos erinevate lavapartneritega Eesti tipp-produtsent Sander Mölder.

Uut materjali esitlevad Juu Jääbil ka jazzvokalist Ivi Rausi, noorema põlvkonna üks põnevamaid lauljaid-laulukirjutajaid Maris Pihlap ning oma viimase albumiga “Oma enese ilus ja veas” end uuesti kuulajate südamesse laulnud Mari Jürjens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles