Kristjan Järvi annetas oma personaalse dirigendikepi (1)

Copy
Annetus nr 158: Kristjan Järvi dirigendikepp.
Annetus nr 158: Kristjan Järvi dirigendikepp. Foto: Erakogu

Maailmakuulus dirigent Kristjan Järvi annetab MTÜ Meelespea heategevusoksjonile oma personaalse dirigendikepi, mis läheb müüki 1000-eurose alghinnaga.

Tegemist on Järvi peamise dirigendikepiga, mis on kasutuses olnud paljudel kontsertidel üle maailma, samuti erinevatel muusikasalvestustel. Ta ei ole kunagi varem oma dirigendikeppe kellelegi kinkinud ega andnud ja teeb heategevuse nimel seda esimest korda.

“Me peame üksteisest hoolima, sõltumata mis haigus meil on, eestlased peavad endid hoidma,” põhjendas otsust oksjoniga liituda dirigent ise. “Mul on lapsepõlveside Muhu saare ja Lõetsa külaga. Ka mu onu on Muhu saarega seotud,” rääkis Järvi, kes armastab väga merd ja kinnitab, et just saartel on tema tõeline süda.

Aprilli alguses osales Kristjan Järvi Arte TV kontserdisarjas “Europe@Home”, mille iga osa oli pühendatud ühele Euroopa Liidu liikmesriigile, et tõsta esile nende muusikat ja artiste. Külalised esitasid koos tippviiuldaja Daniel Hope’iga olulisi teoseid oma rahva repertuaarist, sh klassikalist muusikat, traditsioonilisi laule, tuntud aariaid ja kaasaegseid palu eri žanritest.

Saate lõpuminuteil rääkis Järvi väga ka soojalt ka Saaremaast, kus valmistatud kaeraküpsiseid ta Kirju Koera maiustuse kõrval maestro Hope’ile lahkesti soovitas.

Kristjan Järvi side Saaremaaga läheb edaspidi veelgi tihedamaks, kuna ta nimetati värskelt Louis Kahni Eesti ühingu nõukogu liikmeks.

MTÜ Meelespea ja Kuressaare haigla toetusfond pikendasid 24. mail alanud heategevusoksjonit annetajate soovil 13. juuni hilisõhtuni. Oksjonil kogutud raha eest pakutakse Saaremaa vähipatsientidele tugiteenuseid.

Tagasi üles