Karl Patrick Lauk võitis Tour of Estonia

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
TÄNU TIIMILE: Karl Patrick Laugu sõnul tõi talle võidu Eesti koondise ühtne töö.
TÄNU TIIMILE: Karl Patrick Laugu sõnul tõi talle võidu Eesti koondise ühtne töö. Foto: Tour of Estonia

Reedel ja laupäeval sõidetud jalgrattavõistluse Tour of Estonia võitis Eesti koondise koosseisus sõitnud Karl Patrick Lauk. Tema võidu nimel tegi suure töö ära teine saarlane Oskar Nisu, kes kokkuvõttes lõpetas 20. kohal. Mihkel Räim oli kahe päeva kokkuvõttes 13. kohal.

“Eesti koondisele jackpot,” tõdes igapäevaselt Prantsusmaa amatöörklubis Pro Immo Nicolas Roux sõitev saarlane.

Lauk vormistas võidu laupäevasel Tartus sõidetud 162-kilomeetrisel etapil, kus muu hulgas läbiti munakivisillutisel tõus Toomemäele 16 korral. Lauk oli küll etapiarvestuses seitsmes, kuid üldvõiduks sellest piisas.

Etapivõitu ta ei püüdnudki, vaid pidi silmas pidama ohtlikke mehi ning vajadusel reageerima. Üldvõit oli Laugu jaoks olulisem kui etapivõit. Siiski oli sõit raske, kuna tehnika hakkas alt vedama: käiguvahetaja aku sai kaks ringi enne lõppu tühjaks ning mees pidi ennast tõusudest üles vinnama raske ülekandega.

“Pidin kuidagi hakkama saama ja minu õnneks kuidagi tulin toime,” ütles Lauk, kes sai etapil seitsmenda koha.

Üldvõidule pani ta aluse reedel, kui võitis Tallinnast Tartusse sõidetud 193,3 km pikkuse avaetapi. Lauk kommenteeris, et sõidu ajal oli korralik andmine ning alles lõpuks saadi pundiga eest minema ja suudeti edu hoida lõpuni. Tema võidu nimel tegi suure töö ära samuti koondises sõitnud Oskar Nisu, kes Laugu sõnul ohverdas ennast tema eest ning enamiku grupi vedamisi enda kaela võttis.

“Natuke tuli võit üllatusena,” tõdes Lauk.

Kahepäevase sõidu edu võtmeks oli Laugu sõnul hea koostöö Eesti koondises. Seda tunnistas ka Poola klubiga Mazowsze-Serce Polski võistelnud Mihkel Räim, kelle sõnul oli tal endal väga hea minek, aga koondise koostöö nullis seekord võimalused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles