JUHTKIRI Segavad üritused?

Saarte Hääl
Copy
Tänavakruiis Kuressaares
Tänavakruiis Kuressaares Foto: Gert Lutter

Möödunud nädalavahetusel tundus, nagu oleks suvi kätte jõudnud ja koroonaaeg üksnes hirmus unenägu. Vähemalt Kuressaares. Oli ju südalinn taas rahvast tulvil nagu enne viiruselainet – kohvikud ja restoranid võõrustasid kliente, inimesed nautisid imeilusat ilma ja festivalimelu. Olgugi et seekordne tänavafestival nagu mullunegi sai teoks tagasihoidlikumas formaadis – tänavakruiisina, kus kesklinna autoliiklusele ei suletud.

Kuna koroonanumbrid jõudsasti vähenevad, leevenevad järk-järgult piirangud ürituste korraldamisele ja neis osaleda tohtivate inimeste arvule. Samas on Saaremaa ettevõtjate liit ennetavalt tõstatanud küsimuse, millistel puhkudel tohiks Kuressaare südalinna autoliiklusele sulgeda ja millistel mitte. SEL-i hinnangul tuleb kaaluda, kas iga ürituse jaoks on ikka kesklinn kõige paslikum paik. Ettevõtjate arvates leidub Kuressaares teisigi sobivaid kohti, kus suviseid üritusi või kontserte korraldada, näiteks pargi kõlakoja esine, Titerand ja Raiekivi säär.

Kas tõesti kipuvad kesklinna üritused sealsete äride tegevust pigem segama kui soodustama? Kummal puhul on suurem tõenäosus, et kesklinna restorani, kohvikut või kauplust külastab tavalisest rohkem kliente – kas siis, kui inimesed osalevad kesklinnas toimuval üritusel, või siis, kui nad on kesklinnast tükk maad kaugemal?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles