Heategevusühing kutsub lastele jalgrattaid annetama

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Suve tulekul soovib iga laps endale jalgratast. Foto on illustratiivne.
Suve tulekul soovib iga laps endale jalgratast. Foto on illustratiivne. Foto: www.freepik.com

MTÜ Igale Lapsele loodab Saare maakonnas koguda jalgratast vajavate laste ja noorte jaoks kokku 180 sõiduriista. Praegu on sellest eesmärgist puudu veel mõnikümmend ratast.

"Saaremaalt on meil kinkimiseks registreeritud 143 ratast," ütles üle-eestilise heategevusliku projekti "Igale lapsele jalgratas" eestvedaja ja MTÜ Igale Lapsele tegevjuht Lembit Arikainen.

Seega võivad endast teada anda kõik, kel kodus seismas jalgratas, mida keegi enam ei kasuta.

Selleks tuleb avada internetis lehekülg www.igalelapsele.ee, jaotis "Toetajale" ning seal oma andmed kirja panna. Sõiduriistale tuleb järele heategevusühingu koostööpartnerist logistikafirma, kes Saaremaal rattad paari lähinädala jooksul kokku kogub. Rattaomanik saab meiliaadressile teavituse, millal rattale järele tullakse.

"Kui konkreetne kuupäev ei sobi, saab kirjale vastates paluda teist aega," rääkis Arikainen.

Arikaineni sõnul jagatakse enamik Saaremaalt kogutud rattaid Saaremaa lastele ja noortele.

Juuli alguses saabuvad MTÜ esindajad koos õpilasmaleva rühmaga mõneks päevaks Saaremaale, et kokkukogutud ratastele hooldus teha ning neid laiali jagada.

Lembit Arikaineni andmeil on rattad kavas üle anda vallavalitsuse teenuskeskustele ja lasterikaste perede liidule, kes need uutele omanikele üle annavad. Osale lastele-noortele, kes on MTÜ-le oma jalgrattasoovist teada andnud, toimetab ühing ise rattad koju. "Teeme seda juba praegu," sõnas Arikainen.

Heategevusühingu tegevjuht kutsub ettevõtjaid üles MTÜ rattaaktsiooni toetama. "Ühe ratta transport, hooldus ja uue omaniku jaoks kiivri soetamine läheb maksma ligi 50 eurot," põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles