Kuressaare muusikakool saabki Joosep Aaviku nime

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kuressaare muusikakool
Kuressaare muusikakool Foto: Tarmo Berens

Saaremaa vallavalitsus esitab vallavolikogule määruse eelnõu muuta Kuressaare muusikakool selle aasta 1. septembrist Joosep Aaviku nimeliseks.

Ühtlasi ajakohastatakse muusikakooli põhimäärust, mis hõlmab kooli tegutsemise, õppekorralduse, majandamise ja asjaajamise aluseid, kooli juhtimist ning õppurite ja töötajate õigusi.

Koolile Aaviku nime andmise üks algatajaid, koorijuht ja pedagoog Tiit Köster ütles, et nüüd tuleb mõelda, kuidas kooli nimemuutust väärikalt tähistada. Ilmselt leiab see aset uue õppeaasta alguses ja loodetavasti koostöös kooli vilistlastega.

Tarmo Berens
Tarmo Berens Foto: Erakogu

Sama meelt on ka muusikakooli direktor Tarmo Berens, kes lisas, et uue nimega tuleb hakata kujundama ka kooli traditsioone, mis haakuksid Joosep Aaviku kunagise tegevuse ja mõtetega.

Kuressaare muusikakoolile selle kauaaegse pedagoogi, muusiku ja koorijuhi Joosep Aaviku (1899–1989) nime andmise algatasid läinud aastal kooli 70. sünnipäeval kooli vilistlased oma pöördumises. Selles tõdeti, et nii saab tulevastele põlvedele jäädvustada mälestuse ühest Saaremaa tuntumast ja austust väärivast kultuurikorüfeest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles