Tantsurahvas tuulutab end ülesaaremaalisel simmanil

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Sõrve rahvatantsijad.
Sõrve rahvatantsijad. Foto: Sõrvemaa Pärimuse Selts

Pühapäeval keerutavad mitmel pool Saaremaal jalga rahvatantsijad, et pidada meeles tulevale aastale edasilükatud Saare maakonna 47. tantsupidu.

Tantsupeole "Tuules" pühendatud ülesaaremaaline simman "Rahvatantsijate suvetuulutus" algab 6. juunil kell 18 ja tantsu lööb 42 rühma.

Kärla rahvamaja murul esinevad Tõmba, Jüri ja Kadaka Mari ning Taritu vabaõhulaval Taritu Lender, Lümanda segarühm Rummaja, naisrühm Kabujalake ja väärikate rühm Mõnusad.

Orissaare laululaval tuulutavad end Leisi naisrühm Sõlus ja väärikate Muigud, Laimjala väärikate Kedrus ja naisrühm Vörrel, Tornimäe naisrühm Kupar ja segarühm, Muhu väärikate Ätses, naisrühm Tokkroes ja segarühm, Orissaare väärikate Jaaniroos, naisrühm Koidukiir ja segarühm NOH!, muusikat teeb Siin Me Oleme.

Eikla rahvamaja hoovis esinevad Kaarma Kargus, Aste Antsakad, Tantsutõrud ja Tõrukesed, Nasva segarühm Pööris, Valjala naisrühm MariAnnid, segarühm ja veteranide tantsurühm Viktooria ning Metsküla naisrühm Kiigele. Akordionil Reet Lõugas.

Kuressaare keskväljakul astuvad üles Marleen, Kanarbik, Sõlesepad, Öieti, Kadrid, Piiprellid, SÜG-i põhikooli rühm ja Saaremaa Simmanitantsu Klubi. Kohal on lõõtsamees.

Salme rahvamaja ees tantsivad segarühm Varbarööm, naisrühm Sörve Öied, memmede rühm Meelespea ja naisrühm Ritsikad, Kihelkonna rahvamaja ees Rukkilill, segarühm Lustakad ja naisrühm Töllu Tütred. Akordionil Eve Martjak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles