Külaselts soovib naaber-kinnistu müügi peatamist

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
VAIDLUSE ALL: Selts peab Posti kinnistul asuvaid kuure (tähistatud punasega) enda omaks.
VAIDLUSE ALL: Selts peab Posti kinnistul asuvaid kuure (tähistatud punasega) enda omaks. Foto: Maa-amet

Kavandi kandi selts palub maa-ametil ja Saaremaa vallavalitsusel peatada seltsimaja naaberkinnistu müük, et välja selgitada, kuidas on selle koosseisu sattunud seltsimaja kuuride kompleks, mida selts on aastaid kasutanud ja korras hoidnud.

Kavandi kandi seltsi juhatuse liige ja Kavandi piirkonna külade esindaja Krista Riik märgib maa-ametile saadetud vaides ja vallale esitatud taotluses, et seltsimaja juurde kuuluv kuuride kompleks on mõõdetud naabruses asuva Posti kinnistu koosseisu.

Selts on neid kuure kogu aeg kasutanud ja korrastanud, teinud ka projekti ühe kuuri parendamiseks. Kuurides hoiab selts oma küttepuid ning ühe kuuri õuepoolses osas asub piirkonna külade muuseum, teepoolsetes kuurides hoiustatakse mööblit ja muid materjale.

Seltsi liikmed avastasid juuni alguses, et Posti kinnistu on kinnisvaraportaalides müügis. Seltsi muudatustest informeeritud ei ole, samuti ei ole seltsile esitatud ühtegi kirjalikku dokumenti, mille alusel on aprillis 2020 kinnistu piire muudetud ning Posti kinnistu omanik saanud ka Saaremaa vallale kuuluvate hoonete omanikuks, mida kasutab selts. Samuti ei ole kuurid ehitusregistris arvele võetud ja maade mõõdistamisega seoses ei ole kuurid ka kinnistutega seotud.

Seltsi liikmed leiavad, et nimetatud protseduuridega on kitsendatud seltsi tegevust ja seatud kahtluse alla seltsi tegutsemisvõimalused, mistõttu soovib selts kõnealuse kinnistu müügi peatamist kuni maaomandi mõõtmisega seotud asjaolude selgeks tegemiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles