Tule Taritusse Juku jooksule!

Copy
Jooksja. Foto on illustratiivne
Jooksja. Foto on illustratiivne Foto: www.freepik.com

2. juuli õhtupoole on Taritus taas avatud Lepiku talu õueväravad, et vastu võtta jooksusõpru lähemalt ja kaugemalt, sest on algamas XIII Juku jooks.

Johannes Raasuke, kelle nimeline jooks sai alguse 2008. a, on sündinud Lepiku talus. Ta elas aastatel 1917–1998. 1933. aastal käis Taritus oma võimeid demonstreerimas Aleksander Sannik, kes süstis poistesse spordipisiku ja sest peale oli siinkandis sportimine popp. 1938. a jooksis mitmekülgne spordimees Johannes 1000 m ajaga 3.00,0 ja tuli maakonna meistriks. See sündmus oligi ajendiks, et jooksuvõistlus Heino Lahe initsiatiivil teoks sai. Juku jooksul on kindel traditsioon, on kujunenud oma stiil korralduses, oma sõpruskond, kes on igal aastal kohal ja korraldajad. Jooks on leidnud kindla koha maakonna spordielus.

12. korra peale kokku on osalejaid olnud 460 (tillujooksjatest rahvasportlasteni ja kohtunikud). Kõikidel kordadel on sportlastena osalenud Kristofer Mere ja Rando Tarkmeel. Kohtunikena/osalejatena aga Heino Laht, Urve Vakker, perekond Raasuke ja Lepiku talu rahvas. Naistest juhib edetabelit Hannagret Luks ajaga 3.14,0 ja meestest Ando Õitspuu ajaga 2.43,1. Alla 3 minuti on jooksnud kokku 10 meest.

Üritus on tasuta, algus kõige noorematele kell 18. Kui kõik võistlusklassides osalejad on raja läbinud, toimub rahvajooks ja -kõnd. Vanuserühmade esikolmikutele on karikad ja toetajad/sponsorid on alati rikkalikult laua katnud loosiauhindadega.

Kõikide jooksude protokollid ja pildid on kajastatud ka Facebooki kodulehel Juku Jooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles