Keenia MM-rallil kimbutasid Saaremaa rallimehi tehnilised viperused

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
VIPERUSTE KIUSTE: Ott Tänak jõudis vaatamata jamadele autoga eksootilisel Keenia rallil poodiumile ning loodab, et koduses Eestis sõidetaval järgmisel etapil läheb juba oluliselt paremini.
VIPERUSTE KIUSTE: Ott Tänak jõudis vaatamata jamadele autoga eksootilisel Keenia rallil poodiumile ning loodab, et koduses Eestis sõidetaval järgmisel etapil läheb juba oluliselt paremini. Foto: Timo Anis

Ott Tänak jõudis Keenia MM-rallil kolmandana küll poodiumile, kuid oli taas kimpus Hyundai tehniliste muredega. Samal ajal Poolas EM-rallit sõitnud Ken Torn jäi auto probleemide tõttu kõrgest mängust eemale kohe etapi alguses.

Ott Tänakule ja Martin Järveojale pani Keenias lõpliku põntsu laupäevases vihmasajus töötamast lakanud esiklaasipuhur, mistõttu piloodipoolne esiklaas muutus uduseks ning auto tuli peatada ja klaasi käsitsi kuivatada. Seega tuli kaotust liidritele kaks minutit. Kokkuvõttes lõpetas Tänak kolmandana, kaotust ralli võitnud Toyota sõitjale Sébastien Ogier´le kogunes 1.09 minutit. Teiseks tuli Ogier´ meeskonnakaaslane Takamoto Katsuta. Saarlane võttis maksimumi ka punktikatselt.

Foto: Timo Anis

Tänak ütles, et üle kolme etapi taas pjedestaalile jõudmine on hea. Tema sõnul oli tegemist väga muljetavaldava ralliga, mis pakkus väljakutseid. Järgmine etapp sõidetakse kolme nädala pärast Rally Estonial ning seal loodab Tänak teha juba paremat esitlust. Keenias tabas Hyundaid korralik tagasilöök, sest katkestama pidid ka Dani Sordo ja liidrikohal sõitnud Thierry Neuville.

Foto: Timo Anis

MM-sarja kokkuvõttes kasvatas Ogier oma edu väga suureks. 133 punktiga juhtiv prantslane edestab MM-sarja poole peal neljandal kohal olevat Tänakut 64 punktiga, samas ei ole saarlase jaoks lootused tiitlile teoreetiliselt veel kadunud.

Poolas EM-rallit sõitnud Ken Torni ja Kauri Pannase auto suri juba reedesel esimesel katsel kolm korda välja ning kahe järgneva katsega oli konkurentidele kaotatud viis minutit. Auto saadi siiski korda ja sealtmaalt läks saarlaste sõit ainult tõusvas joones. Pühapäevasel viimasel päeval olid sõitjad juba nii heas hoos, et oma klassis võideti kuuest katsest viis. ERC-klassis lõpetati kokkuvõttes teise kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles