Tesman Ehitus ja Level vaidlustasid Hariduse kooli hanke

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
SIIA TULEB PUHKEALA: Kooli direktor Viljar Aro (paremal) ja arhitekt Allan Pilter koolihoone ees, kuhu arhitektide nägemuse järgi peaks maasse süvistatama mitmeastmelise servaga puhkeala.
SIIA TULEB PUHKEALA: Kooli direktor Viljar Aro (paremal) ja arhitekt Allan Pilter koolihoone ees, kuhu arhitektide nägemuse järgi peaks maasse süvistatama mitmeastmelise servaga puhkeala. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vaidlustajad soovivad, et Saaremaa vallavalitsuse otsus, millega tunnistati AS Megaron-E pakkumus Kuressaare Hariduse 13 koolihoone rekonstrueerimise hankes vastavaks ja edukaks, tunnistatakse kehtetuks.

Tesman Ehituse juht Lembit Soe põhjendas riigihangete vaidlustuskomisjoni (VAKO) poole pöördumist mõningate küsitavustega kvalifitseerimistingimustes.

Vaidlustuskomisjon tagastas esmalt vaidlustuse, kuna see oli puudulik. Nüüd on Tesman Ehitusel ja Levelil kaks päeva vead parandada ning seejärel on komisjonil 30 päeva asja lahendamiseks. Komisjoni liige Mart Parindi sõnul ei saa praegu täpsemalt kommenteerida, mille üle vaieldakse.

Lembit Soe sõnul ei maksa arvata, et nad hankemenetlusega venitavad. Tõkendeid kellelegi ei seata ning vallavalitsus saab protsessiga edasi minna.

Juhul kui VAKO leiab eksimuse, siis on Soe sõnul reegleid rikutud ning keegi ei saa ette heita neile tähelepanu juhtimisele.

Saaremaa vallavalitsuse tugiteenuste osakonna juhataja Alo Heinsalu sõnul läheb vald plaaniga edasi. See näeb ette vallavolikogus lisaeelarve menetlemist 2. juulil ning 16. juulil.

Lisaeelarve on vajalik, kuna hankevõitjaks tunnistatud pakkumus hinnaga 7 280 003 ületab rohkem kui miljoni võrra hanke eeldatavat maksumust. Pakkujaid osales hankel seitse.

Vallavalitsusel on koolimaja uuendamisega väga kiire, sest koolimaja remont peaks olema valmis juba 1.septembril 2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles