EHITUS ⟩ Pisike ämblik on aknapesija peavalu

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
HEAD RIISTAD: Ranno Aau sõnul on hästi oluline, et töötegemiseks oleks õiged tööriistad. Klaasipesu puhul on see eriti oluline, kuna klaasi on kerge kahjustada.
HEAD RIISTAD: Ranno Aau sõnul on hästi oluline, et töötegemiseks oleks õiged tööriistad. Klaasipesu puhul on see eriti oluline, kuna klaasi on kerge kahjustada. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Ükskõik, mis hoonet vaatad, katab üsna suure osa fassaadist klaas. Olgu need siis aknad või terveid seinu katvad klaaspinnad. Ilus vaadata küll, kuid pesemine võib osutuda üsna keeruliseks.

Aastatega muutuvad aina populaarsemaks suured klaaspinnad fassaadidel. Ehitajate sõnul on klaas tegelikult kõige odavam fassaadimaterjal, kuid puhastamise mõttes kindlasti ka kõige pretensioonikam.

20 aastat puhastusfirmas Saare Vesta aknaid ja suuri klaaspindu puhastanud Ranno Aau ütleb, et arhitektid on varmad projekteerima suuri ja väikseid klaaspindu, kuid päriselu peale nad väga ei mõtle. Kui küsida, kuidas neid keerulisi ja kunstilisi aknaid pesta, siis vastata ei osata. Aau sõnul on murekoha näiteks hästi väikesed aknaruudud või igasugu nurkadega klaaspinnad. Ta räägib, et ka aknapuhastamise töö maht ei sõltu pinna suurusest, vaid just sellest, milline ta on. Kolme pisikese ruudu puhastamine võtab kindlasti kauem aega kui mitu korda suurema ühtlase pinna pesemine. Teine akende projekteerimisel tehtav viga on see, et kõrgematel korrustel olevad aknad ei käi lahti ning kehvemal juhul tuleb akende väljastpoolt pesemiseks tellida tõstuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles