Suur kuumus asendub uuel nädalal tavalise suvesoojaga

BNS
Copy
Võsu rand.
Võsu rand. Foto: Meelis Meilbaum

Viimastel nädalatel Eesti vallutanud suurt kuumust, mis tõi üle 30-kraadised soojamaksimumid, jagub nädala lõpuni, siis aga on edaspidi oodata tavalist sooja suveilma, prognoosib ilmateenistus.

Laupäeva öösel on mandril pilvi vähe ja ilm sajuta. Saartele lisandub pilvi ja hommikul pole välistatud lühiajaline vihmahoog. Puhub põhjakaare tuul 2-7 m/s. Sooja on 15-20, rannikul kuni 23 kraadi. Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma ja on äikeseoht, saju tõenäosus on suurem Lõuna-Eestis. Puhub läänekaare, rannikul põhjakaare tuul 2-7 m/s. Sooja on 26-31 kraadi, Soome lahe rannikul kuni 23 kraadi.

Pühapäeva öösel on laialdaselt selge ja sajuta ilm. Pilvisem on Lõuna-Eestis ja võib ka hoovihma sadada. Tuul on nõrk ja valdavalt läänekaarest, hommikul puhub edelast ja tugevneb veidi. Sooja on 13-18, rannikul kuni 22 kraadi. Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Mõnel pool sajab hoovihma, võimalik on ka äike. Puhub edelatuul 3-8, puhanguti 13 m/s, pärastlõunal pöördub saartest alates läände ja loodesse. Sooja on 26-30 kraadi, meretuulega rannikul ja sajupilvede all kuni 22 kraadi.

Esmaspäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub lääne- ja loodetuul 5-10, puhanguti 12, rannikul kuni 15 m/s. Sooja on 13-18 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib hoovihma sadada. Puhub valdavalt loodetuul 5-10, puhanguti 12, rannikul kuni 15 m/s. Sooja on 20-24 kraadi.

Teisipäeva öö on kõrgrõhkkonna servas võrdlemisi selge taevaga ja sajuta ning mõõduka läänekaare tuulega. Sooja on 10-15, rannikul kuni 18 kraadi. Päeval läheneb Soome poolt uus madalrõhulohk ning soosib pilverünkade arengut, kohati võib ka hoog vihma tulla. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb. Sooja on 20-25 kraadi.

Kolmapäeva öösel liigub madalrõhulohk ühes vihmahoogudega üle Eesti, kuid sajuhulk võib taas kesiseks osutuda. Tuul pöördub läände ja loodesse ning on võrdlemisi tugev. Sooja on 11-15, rannikul kuni 18 kraadi. Päev on tõusva õhurõhu foonil olulise sajuta. Loodetuul püsib tugevana. Sooja on 20-23 kraadi.

Neljapäev tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta. Öösel loodetuul nõrgeneb ja selge taeva all langeb õhutemperatuur sisemaal 10 kraadi lähedale ja kohati kraad-kaks madalamalegi, vesi lahtedes ja väinades on ikka soe ja rannikul on õhusooja veidi alla 20 kraadi piiri. Päikeselise päeva jooksul tõuseb õhutemperatuur 21-26 kraadini. Tuul pöördub läände ja edelasse ning tugevneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles