küsitlus Laskem elul end üllatada!

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Tulevik
Tulevik Foto: www.freepik.com

Enamusel kõrgkooli pürginud noortest on juba selge, kas nad pääsesid valitud erialale. Osa tänavustest tublidest vilistlastest aga soovib enne, kui edasi õppima minna, oma soovides selgust saada ja maailmas pisut ringi vaadata.

Anni Kuuseok
Anni Kuuseok Foto: Erakogu

Anni Kuuseok, lõpetas Saaremaa ühisgümnaasiumi (SÜG) kuldmedaliga:

Lähen augusti lõpus Ameerikasse, töötan seal aasta aega lapsehoidjana. Kaalusin ka õppima minemist, aga tahan enne pisut maailma näha. Vaba aasta jooksul hakkan rohkem uurima edasiõppimisvõimaluste kohta. Tulevikus näen ennast töötamas filmitööstuses. Ausalt – pole aimugi, kus elama hakkan. Loodan, et elu üllatab.

Markus Talp.
Markus Talp. Foto: Erakogu

Markus Talp, lõpetas Kuressaare gümnaasiumi (KG) kuldmedaliga:

Sügisel alustan õpinguid TalTechis geenitehnoloogia erialal. Kandideerisin samale erialale ka Tartu ülikooli, kuid otsustasin Tallinna kasuks. Arvan, et kui kõik läheb hästi, näen end tulevikus töötamas geenitehnoloogina. Veel ei oska öelda, kus kindlalt elada tahan, kuid tean, et kunagi kutsub mind kodusaar jälle tagasi.

Anni Lember.
Anni Lember. Foto: Erakogu

Anni Lember, lõpetas KG kuldmedaliga:

Pärast suve on mul kindel plaan minna edasi õppima ülikooli. Erialaks valisin geenitehnoloogia Tartu ülikoolis ja sain kooli sisse!

Variante oli mul tegelikult mitmeid, nii kooli kui ka eriala osas. Avalduse saatsin veel TalTechi geenitehnoloogia ja Tartu ülikooli bioloogia erialale. Pärast põhjalikku kaalumist otsustasin ikkagi Tartu geenitehnoloogia kasuks.

Mida tulevik toob? Ma arvan, et selle küsimuse juures on õige tsiteerida ühe Heli Läätse laulu refrääni: “Ei me ette tea, mis elu meil tuua võib. Kuid ometi see, mis peab, tuleb kindlalt kõik.”

Hannabel Kaal.
Hannabel Kaal. Foto: Erakogu

Hannabel Kaal, KG vilistlane, pälvis Saaremaa vallalt tunnustuse kui kultuurivaldkonna tegija:

Maailmas valitseva keerulise olukorra tõttu mul pärast suve kindlaid plaane ei ole. Samas olen avatud väljakutsetele. Olen saanud juba inspireerivaid pakkumisi moeloome vallas.

Edasi õppima ma esialgu ei lähe. Tahan lasta vaimul vabalt lennata, saada inspireeritud, otsida ennast. Variante on iseenesest palju, uksed on avatud. Tulevikus näen end vaba loomeinimesena. Samuti on mul südames vajadus inimesi aidata, mis võib mind viia kodumaast kaugele. Kristlasena olen huvitatud näiteks misjonitööst.

Bret Nepper.
Bret Nepper. Foto: Erakogu

Bret Nepper, lõpetas KG kuldmedaliga:

Kohe sügisest ma edasi õppima minna ei plaani, tahaksin võimalusel aasta maailmas ringi reisida ja uusi kogemusi saada. Loodan selle ajaga jõuda otsusele ka oma tuleviku-

plaanide osas. Kindlat reisimarsruuti mul paigas ei ole, küll aga tahaksin võimalikult paljusid riike külastada ja vähemalt üht uut keelt õppida. Tööalaselt soovin proovida erinevaid ameteid, et leida oma kutsumus.

Laura Lisette Salong.
Laura Lisette Salong. Foto: Erakogu

Laura Lisette Salong, lõpetas KG hõbemedaliga:

Sel sügisel ma veel edasi õppima ei lähe, jään Kuressaarde ja käin tööl. Järgmisel aastal lähen suure tõenäosusega Tartusse, kus tahaksin õppida füsioterapeudiks. Sada protsenti kindel ma selles veel ei ole, sest mulle huvi pakkuvaid suundi on palju.

Pärast ülikooli loodan tööd saada mõnes rahulikumas linnas, Kuressaares, Viljandis või Tartus, või suunduda riigist väljapoole – maailma avastama.

Mari Kallasmaa.
Mari Kallasmaa. Foto: Erakogu

Mari Kallasmaa, lõpetas KG hõbemedaliga:

Pärast suve on plaan jätkata haridusteed. Suundun Tartu ülikooli farmakoloogiat õppima. Farmakoloogia ei olnud minu ainus valik, lisaks sellele kaalusin arstiteaduskonda astumist. Tulevikus näen end tegutsemas meditsiinivaldkonnas. Elukoha suhtes olen avatud meelega – lasen end elul juhtida õigesse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles