Saarlastest rallimehi saatis kodurajal rida ebaõnnestumisi

Katre-Liis Võhma
Copy
OTT TÄNAK tunnistas WRC All Live’i otse-eetris, et tiitliheitlus on tema jaoks läbi.
OTT TÄNAK tunnistas WRC All Live’i otse-eetris, et tiitliheitlus on tema jaoks läbi. Foto: Timo Anis

Tartus toimunud autoralli MM-sari oli käimasoleva hooaja 12 etapist seitsmes. “Kodukohas toimuvalt rallilt oleks oodanud veidi paremat tulemust,” nentis Robert Virves.

Virves on JWRC üldarvestuses hetkeseisuga 7. kohal. Esimese päeva sõit oli noormehe sõnul kontrollitud ning tulemuseks tuli teine aeg. Esikohta jahtinud 21-aastane noormees pidi aga teisel päeval kolmandal katsel auto veovõlli purunemise tõttu katkestama.

“Teadsime, et hüpped on karmid ja võtsime neid ettevaatlikult. Hüpe, kus veovõll purunes, oli kerge lend sujuva maandumisega, aga kui rattad maad puutusid, oli vedu kadunud. Seega siin ei oleks osanud tõesti midagi teisiti teha. Totaalne ebaõnn,” sõnas Virves sotsiaalmeedias.

Robert Virves.
Robert Virves. Foto: acp.pt

Kolmanda päeva sõit läks juhi enda sõiduvea tõttu luhta. “Sõitsin vastu betooni, mistõttu lõhkusime ka rehvi ja saime ratta veidi viltu alla. Lisaks veel mõned äpardused ning kohtumine katsel metsloomaga,” selgitas rallisõitja ebaõnnestumisi täis päeva.

Emotsioonid on noormehe sõnul pigem nukrad ning seis keeruline. “Lähipäevadel peame selgeks tegema, kas ja kuidas me hooaega jätkata saame,” sõnas Robert Virves.

Saarlane Ott Tänak on 74 silmaga üldarvestuses viies. Rallisõitja pidi neljandal kiiruskatsel rehvide purunemise tõttu katkestama. Sama põhjus sai sõitjale saatuslikuks ka Monte Carlos. Hooajal juba neljandat korda pooleli jätma pidanud Tänak tunnistas WRC All Live’i otse-eetris, et tiitliheitlus on tema jaoks läbi.

Järgmine ralli toimub 13.–15. augustil Belgias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles