REPORTAAŽ ⟩ Smuuli moodi laul ja lust Maasilinnal ehk KENA KEIK

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Etendus Maasilinnal.
Etendus Maasilinnal. Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Maasilinna seltsi eestvõtmisel ja kohaliku kogukonna jõul on kahe aasta jooksul valmis küpsetatud üks muusikaline lavatükk, mille väljatoomine oleks väljakutse ka professionaalsele teatrile. Kaks nädalat enne esietendust alanud väliproovides oli tunda paljulubavat särtsu ja tegutsemisõhinat.

Pühapäeva ennelõunal huugab pilvitus taevas ere päike ja Maasilinna kindluse hoovil laiutab tänavusel suvel nii harjumuspäraseks saanud leitsak. Mis teeb igati asjakohaseks nii päevavarjud kui ka päikeseprillid. Kas seda kõike jagub ka augusti algusesse, mil Juhan Smuuli tekstile ja Arne Oidi muusikale loodud lavastus muhulaste laulupeokäigust publiku ette peaks jõudma, ei tea täna kindlalt keegi. Tõsiasi on see, et üks suur masinavärk veereb täie hooga ja pidama seda enam ei saa.

Plaan hakata suvekuudel – juulis-augustis – Maasilinnal vabaõhulavastusi tegema on selle kandi inimeste peades tiksunud juba õige mitmed aastad. Asja üks initsiaatoreid Silvi Teesalu meenutab, et sattus ükskord Orissaare raamatukogus kasti juurde, kuhu pannakse raamatud, mida kõik võivad tasuta kaasa võtta, ja leidis sealt Arne Oidi laulude vihiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles