Tornimäe kool pühendas Ilmar Kaalule mälestuspingi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
MÕNUS ISTUMISKOHT: Tornimäe põhikooli direktori Raili Nõgu sõnul oli endise tiigi ääres üks Ilmar Kaalu meelispaiku.
MÕNUS ISTUMISKOHT: Tornimäe põhikooli direktori Raili Nõgu sõnul oli endise tiigi ääres üks Ilmar Kaalu meelispaiku. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Tornimäe põhikooli pere pühendas kooli kauaaegsele õpetajale ja koolijuhile Ilmar Kaalule mälestuspingi.

Tammepuust ja käsitööna valminud mälestuspink sai koha koolimaja juures endise tiigi ääres.

“Ilmar Kaal laskis selle tiigi rajada,” põhjendas Tornimäe põhikooli direktor Raili Nõgu asukoha valikut. “Tõsi, vett ei pea vana tiik enam ammugi, ent sellele vaatamata on siin sobiv paik puhkehetkeks.”

Raili Nõgu sõnul on nimeline pink väärikas viis jäädvustada teeneka koolijuhi mälestust.

Ilmar Kaal (27. november 1920 – 17. juuli 1985) töötas Tornimäe koolis aastail 1947–1985, neist veerandsada aastat direktorina. Tornimäe kooli ajaloo jooksul on Ilmar Kaal õppeasutuse tööd juhtinud kõige kauem.

Kohalikus hariduselus oli Kaalul oluline roll. Just tema ametisoleku ajal, 1963. aastal, valmis praegune koolimaja Tornimäel.

Pingi meisterdas Rait Reinart OÜ-st Rengo. Mälestuspingi valmistamisele pani õla alla MTÜ Vöimalus.

Eile olid mälestuspingi avamisest osa saama kutsutud Ilmar Kaalu lapsed: pojad Mati Kaal, Vambo Kaal ja Peeter Kaal ning tütar Ülle Kruus. Lapsed – kõik neli on Tornimäe kooli vilistlased – kinnitasid pingi külge ka oma isa nimega plaadi.

“Me kõik leiame, et pingi paigaldamine koolimaja õue on väga hea mõte,” ütles Vambo Kaal, endine riigikogu liige ja Kiili vallavanem ning praegune Kiili vallavolikogu liige. “Sellega justkui täitus isa kunagine soov – tema arvates oli selle tiigi kaldal väga hea istuda.”

Pärast väikest tseremooniat uuendasid kunagised õpilased tutvust oma kunagise koolimajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles