Uude üürimajja veel korterit broneerida ei saa

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
TULEVASTELE PÕLVEDELE: Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk, Kitsas 16 Kodu OÜ juhatuse liige Oliver Akenpärg ja büroo PIN Arhitektid arhitekt Markus Nimik nurgakivi ajakapslit seguga kinni katmas.
TULEVASTELE PÕLVEDELE: Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk, Kitsas 16 Kodu OÜ juhatuse liige Oliver Akenpärg ja büroo PIN Arhitektid arhitekt Markus Nimik nurgakivi ajakapslit seguga kinni katmas. Foto: Liisu Ots / Saaremaa vallavalitsus

Eile sai nurgakivi Kuressaares Kitsal tänaval kerkiv nn riigi üürimaja, mille korterid jõuavad üüriturule tuleva aasta kevadel.

Kitsas 16 Kodu OÜ juhatuse liige Oliver Akenpärg märkis, et tulevastele üürnikele saab pindu pakkuda alles siis, kui maja on tervikuna valmis ja ka mööbliga sisustatud. Ta lisas, et hoone ehitus on praegu küll graafikust maas ja ehitajal tuleb rinda pista erinevate tarneraskustega, kuid objekt loodetakse siiski Kredexi poolt antud tähtajaks ehk tuleva aasta kevadeks valmis saada.

Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk tõdes, et üürikorterite põud Kuressaares on ülisuur. “Noored tahavad mandrilt tööle tulla ja töövestluse lõpus küsitakse esimese asjana, kust korteri saab. Neid pole kinnisvaraportaalides ja ei saa ka tuttavate kaudu. Kui omal ajal vabariigi valitsus selle üürimajade toetusmeetmega välja tuli – Kredex paneb poole ja kohalik omavalitsus või ettevõte teise – siis läks vald kohe entusiastlikult kaasa, kuna nägime puudujääki turul,” rääkis ta. Tuisk lisas, et praegu paistab, et maja jääb juba kitsaks ja oleks vaja veel vähemalt teist samasugust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles