Kohtuvaidlus keerab koolide remondid pea peale

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Hariduse kooli tulevane väljanägemine
Hariduse kooli tulevane väljanägemine Foto: Saaremaa vallavalitsus

Saaremaa vallavalitsus peab asuma kohtus vaidlema Hariduse kooli ehitushankel kaotanud ehitusfirmadega.

“Kogu olukorra muudab keerulisemaks veel see, et peale Hariduse 13 koolihoone renoveerimist ootab veel ees ka kauaoodatud Kuressaare Vanalinna kooli renoveerimine,” ütles abivallavanem Helle Kahm.

Vallavalitsus ennustab, et Tesman Ehituse ja Leveli kohtussepöördumise tõttu venib ehituse algus kuni kolm kuud. Juhul kui aga vallavalitsus peaks kohtus kaotajaks jääma, tuleb kogu Hariduse kooli ehitushankega otsast peale alustada.

“Hariduse kooli renoveerimine ja taasavamine mõjutab kogu linna ja valla haridussüsteemi,” tõdes abivallavanem.

Seniste plaanide järgi pidid Hariduse kooli õpilased tulevaks õppeaastaks Upalt tagasi kolima ja asemele oleks läinud Vanalinna kooli õpilaspere. Samuti tähendab viivitus märgatavalt suuremat rahakulu bussidega õpilaste linna ja Upa vahel vedamisele.

Majandus- ja haldusosakonna juhataja Kaarel Tang ütles, et transpordi hankimisel on arvestatud kaheaastase perioodiga. “Kallinemine toimub juhul, kui meil on vaja hakata õpilasi vedama Upale näiteks 2023. aasta teisel poolaastal.”

Tesman Ehitus OÜ ja AS Level kaebasid valla kõigepealt hankeotsuste pärast riigihangete vaidlustuskomisjoni, kuid sealt õigust ei saanud. Vald valis ehitama odavaima pakkuja AS Megaron-E, kuid konkurentide hinnangul oli kvalifitseerimistingimustes küsitavusi.

Seejärel läksid Tesman ja Level samas küsimuses kohtusse ja koos kaebusega esitasid kaebajad taotluse keelata ehituse alustamine. Tallinna halduskohus oli sellega nõus ja keelas vallal Megaron-E-ga hankelepingu sõlmimise. Vald on esitanud vaidlustuse ringkonnakohtusse ja sellele oodatakse vallasekretär Liis Juuliku sõnul vastust paari nädala jooksul.

Vallavalitsusel ja Tesmanil on varem tekkinud kohtuvaidlusi mitme lasteaia ehitusel tekkinud arusaamatuste tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles