Hariduse kooli uuendamine venib veelgi

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Hariduse kooli kavand
Hariduse kooli kavand Foto: Saaremaa vallavalitsus

Tallinna ringkonnakohus ei rahuldanud Saaremaa valla soovi Hariduse kooli uuendamise hankevaidluses õiguskaitse tühistamiseks, mis oleks võimaldanud vallal hankega edasi minna. See tähendab omakorda, et juba sel aastal Upale asenduspinnale koliv koolipere ei saa oma majja suure tõenäosusega ka plaanitud 2022. aasta septembris ning peab asenduspinnale jääma kauemaks.

Saaremaa vallasekretäri Liis Juuliku sõnul võib Tesman Ehitus OÜ ja AS Leveli kaebuse lahendamiseks sätestatud tähtaegu edasi lükata. Ta prognoosis kohtuasja lõpplahendi jõustumise ajaks hiljemalt novembrit. Juuliku sõnul ei ole ehitaja hinnangul sellise mahuga tööde puhul võimalik planeeritud 12-kuulist tööde tähtaega lühendada. “Seega seisame Hariduse 13 koolihoone valmimisel jätkuvalt silmitsi umbes kolmekuulise viitega,” ütles Juulik, mis tähendab, et uude majja saaks siis alles novembris 2022. Juhul kui vallavalitsus peaks aga kohtus kaotajaks jääma, tuleb kogu Hariduse kooli ehitushankega otsast peale alustada.

Tesman Ehitus OÜ ja AS Level kaebasid valla kõigepealt hankeotsuste pärast riigihangete vaidlustuskomisjoni, kuid sealt nad õigust ei saanud. Vald valis ehitama odavaima pakkuja AS Megaron-E, ent konkurentide hinnangul oli kvalifitseerimistingimustes küsitavusi.

Seejärel läksid Tesman Ehitus ja Level samas küsimuses kohtusse ja koos kaebusega esitasid kaebajad taotluse ehituse alustamine keelata. Tallinna halduskohus oli sellega nõus ja keelas vallal Megaron-E-ga hankelepingu sõlmimise. Vald kaebas selle peale Tallinna ringkonnakohtusse, kes aga jättis varasema otsuse muutmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles