Sõrve endine tehnohoone saab omapärase nime

Katre-Liis Võhma
Copy
Sõrve sääres asuv endine tuletorni tehnohoone renoveeritakse multifunktsionaalseks hooneks.
Sõrve sääres asuv endine tuletorni tehnohoone renoveeritakse multifunktsionaalseks hooneks. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuna hoone meenutab oma ehituselt linnutiiba, siis sellest inspireerituna sobis Torgu osavallakogu arvates majale kaks nimevarianti. “Päästlane”, mis tähendab sõrve keeles pääsukest, ja “Kaiak” ehk sõrve keeli kajakas.

Torgu osavallakogu juhi Kaupo Vipi sõnutsi läks esmaspäeval toimunud koosolekul nimepaneku osas küll vaidluseks, aga lõpuks valisid külavanemad ja osavallakogu liikmed siiski sobiva nime välja. Hoone nimeks kinnitati Päästlane. Selle poolt oli kuus, vastu neli ja üks jäi erapooletuks.

Avalik multifunktsionaalne hoone ehitatakse eelkõige turismi tugitaristuks. Maja peaks tagama parema külastuskogemuse Sõrve säärel, lisaks kogukonnaruumile tulevad sinna avalikud tualettruumid, sealhulgas invatualett.

Veebruari keskel alanud ehitustööd pidid algselt valmis saama juuni keskpaigaks. Sõrve tehnohoone valmimine on veninud seetõttu, et ehitaja Ösel Projekt OÜ pole oma töid tähtajaks valmis jõudnud. Tööd on lubatud lõpetada septembri jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles