TOIT Lestast saab fileed ja kreemi

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
KUKUU KALARESTORANI PEAKOKK TOOMAS LEEDU kasutab kalaroogade valmistamisel samal hommikul merest tulnud kala
KUKUU KALARESTORANI PEAKOKK TOOMAS LEEDU kasutab kalaroogade valmistamisel samal hommikul merest tulnud kala Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Suitsutamine, keetmine, kuivatamine, praadimine. Need on neli põhiviisi, kuidas lestakala toiduks teha. Asjatundjad ütlevad, et sellisel kõige tavalisemal moel tehtud kala ongi kõige parem.

“Ükskõik mis kalaga pole mõtet vinti üle keerata,” kinnitab KuKuu kalarestorani peakokk Toomas Leedu. Siiski on võimalik neist neljast valmistamisviisist veelgi edasi minna ning pakkuda lesta veidi teisel moel.

Kui paljusid kalu süüakse meeleldi fileerituna, siis lesta puhul on see veidi keerukam, kuna lestafilee on üsna õhuke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles