L, 10.12.2022

TOIT ⟩ Lestast saab fileed ja kreemi

Lugu ilmus Saarte Hääles 21.08.2021
Raul Vinni
, ajakirjanik
Lestast saab fileed ja kreemi
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
KUKUU KALARESTORANI PEAKOKK TOOMAS LEEDU tunnistab, et lesta fileerimisel on kala kadu väga suur.
KUKUU KALARESTORANI PEAKOKK TOOMAS LEEDU tunnistab, et lesta fileerimisel on kala kadu väga suur. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Suitsutamine, keetmine, kuivatamine, praadimine. Need on neli põhiviisi, kuidas lestakala toiduks teha. Asjatundjad ütlevad, et sellisel kõige tavalisemal moel tehtud kala ongi kõige parem.

“Ükskõik mis kalaga pole mõtet vinti üle keerata,” kinnitab KuKuu kalarestorani peakokk Toomas Leedu. Siiski on võimalik neist neljast valmistamisviisist veelgi edasi minna ning pakkuda lesta veidi teisel moel.

Kui paljusid kalu süüakse meeleldi fileerituna, siis lesta puhul on see veidi keerukam, kuna lestafilee on üsna õhuke.

Märksõnad
Tagasi üles