ÜLESKUTSE ⟩ Toome Juhan Peegli taas Tornimäele!

, Tornimäe koolijuht
Copy
Juhan Peegel 1993. aastal.
Juhan Peegel 1993. aastal. Foto: Ain Protsin

Meie MTÜ peamine eesmärk on tuua Juhan Peegel taas Tornimäele. Täissuuruses kujuna, Tornimäe parki. Loodava kuju autor on Simson Seakülast ning mõtted on juba töös.

Samuti on meil olemas Juhani õepoja Ivo Linna heakskiit. Kinnitust, et Tornimäe on just õige koht, annab ka asjaolu, et Juhani poeg Andrus tõi just meie hoole alla oma isa skulptuurportree.

Austatud ajakirjandus- ja keeleteadlane, akadeemik ja kirjanik Juhan Peegel on sündinud Uuemõisa vallas ning kooliteed alustas just siin Uuemõisas, millest ajapikku kasvas Tornimäe kool.

Juhan Peegel on EESTI AJAKIRJANDUSE ISA. See on nii oluline, sestap suurtähed.

Hinnanguliselt läheb projekt maksma kokku 45 000 eurot, mille usume kokku saavat läbi erinevate projektide ning lahkete ajakirjanike ja väljaannete toetusel.

Meie MTÜ kannab nime Juhan Ning Tulevik seetõttu, et Juhan Peegli kuju toomisega Tornimäe parki meie tegevus veel ei lõpe.

Pilk on suunatud tulevikku, mälestuste jäädvustamisele ja kultuuripärandi säilitamisele. Üksiti anname oma panuse kogukonna vaimse tervise toetamisel kauni pargiga, kus huvilised saavad puhata tammepuidust pargipingil või sättida end mõtteid koguma Juhani kõrvale.

Meie projekti õnnestumist on võimalik toetada annetusega MTÜ Juhan Ning Tulevik kontole LHV pangas EE527700771006451571.

Ühiselt jäädvustame meile kõigile olulise Juhan Peegli mälestuse. Suur tänu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles