LIHTNE KÜSIMUS Kas maski mittekandmist peab tõendiga põhjendama?

Saarte Hääl
Copy
Maskid.
Maskid. Foto: unsplash.com

Kui ma lähen poodi ja maski ette ei pane ja minult küsitakse, miks ma maski ei kanna, ja ma ütlen, et mul on vastunäidustus, kas ma siis mingit tõendit näitama ei pea? Kas see on siis üldse praktiline nõue?

Õiguskantsler Ülle Madise: “Nii on see olnud kogu aeg ja kahjuks on see nüüd üks küsimus, kus üks osa rahvast raevukalt nõuab maskikohustust, teised on sama raevukalt sellele vastu ja kolmandad kannatavad raevu all. On riike, kus maske pole kunagi kantud ja ei kanta. Ja teadusuuringud on pehmelt öeldes vastukäivad.”

ERR.ee 24.augustil

“Korralduse järgi ei pea isikud tõendama meditsiinilist näidustust või muud erivajadust, muu hulgas seda, et maski ei ole võimalik kanda, eraldiseisva tõendiga. Piisavaks loetakse isikute ütlusi selle kohta, et neil esinevad vastunäidustused maskikandmisele.

Lisaks ei laiene maskikandmise kohustus olukordadele, kus maski kandmine on kohustuslik, kuid igal ajal on tagatud hajutatus teiste isikutega või eraldatus.”

Väljavõte vabariigi valitsuse korralduse “COVID-19 haiguse leviku tõkestamiseks vajalikud meetmed ja piirangud” seletuskirjast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles