Koolid alustasid vaktsineerimata töötajate testimisega

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Koroonatestimine.
Koroonatestimine. Foto: Kristjan Teedema

Vastavalt haridusministeeriumi ettekirjutusele on koolid alustanud nende töötajate testimist, kes on vaktsineerimata.

Vaktsineerimata inimesi testib kord nädalas kooliõde. Juhul kui kooliõde kohal ei ole, võib täiskasvanu ninaneelust võetava kiirtesti teha endale ise, mõne volitatud töötaja järelevalvel. Kui test on positiivne, peab töötaja kohe pöörduma perearsti poole ning tegema täiendava testi. Saaremaa vallale on testide tegemiseks riigi poolt eraldatud 20 653 eurot.

Vallavalitsuse haridusosakonna juhataja Urmas Treieli sõnul on testimise korraldamist koolijuhtidega arutatud kahel korral. “Asutuse juhid on huvitatud, et nende töötajad oleksid terved ja vaktsineeritud,” ütles Treiel.

Haridusministeeriumi andmetel on Saare maakonnas vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud 75% haridustöötajatest. Ministeeriumi kommunikatsiooniosakonna konsultandi Mari Annuse sõnul kehtib ka õpetajatele 6kuuline läbipõdemise järgne periood, misjärel tuleb ennast vaktsineerida vähemalt ühe doosiga.

Kuressaare Hariduse kooli direktor Viljar Aro ütles, et testimine on koolis organiseeritud ning esimesed testid tegi kooliõde juba üleeilse õppenõukogu eel. Koolijuhi sõnul hakatakse töötajaid testima esmaspäeviti Upa koolihoones ja teisipäeviti Kingu tänava majas.

Vastavalt eeskirjadele on testimine korraldatud ka Salme põhikoolis, kinnitas kooli direktor Kalmer Poopuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles