Leisi soovib ülesaaremaalist kergliiklusteed

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Kergliiklustee. Foto on illustratiivne.
Kergliiklustee. Foto on illustratiivne. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Leisi osavallakogu tegi Saaremaa vallale ettepaneku alustada ülesaaremaalise kergliiklustee projekteerimist.

Osavallakogu soovib, et ümber Saaremaa kulgeva kergliiklustee projekteerimine lisataks Saaremaa valla arengukavasse 2019–2030.

Kergliiklustee projekteerimise mõtte autor, Leisi osavallakogu liige Margus Pajuste ütles, et idee tekkis pärast seda, kui kolleeg osavallakogust Anti Leedu oli teinud ettepaneku rajada kergliiklustee Leisist Orissaarde. “Ma mõtlesin, et unistada võiks ju veel suuremalt,” sõnas Pajuste. Alles see oli, kui peeti võimatuks ümber Saaremaa kulgeva rannamaantee viimist mustkatte alla, aga nüüd on see tehtud ja kõik on rahul. Miks mitte hakata mõtlema sellele, et siin ja seal rajatavad kergliiklusteed oleks projekteeritud nii, et need saaks tulevikus omavahel ühendada, rääkis Pajuste. “Siis on rõõmu nii turistidel kui ka meie endi inimestel,” lisas ta.

Saaremaa valla arendus- ja kommunikatsiooninõunik Anu Vares ütles, et kõik arengukava muutmise eelnõu kohta tehtud ettepanekud edastatakse seisukoha kujundamiseks arengukava teemagruppidele ja juhtgrupile, misjärel kujundab oma seisukoha vallavalitsus. Arengukava muutmise eelnõu esitatakse volikogule septembri keskpaigas. Seega ei saa praegu veel öelda, kas ka Leisi osavallakogu ettepanek arengukavasse lisatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles