Hariduse kooli õppejuht pälvis matemaatikapreemia

Urmas Kiil
Copy
Hariduse kooli õppealajuhataja Marek Schapel.
Hariduse kooli õppealajuhataja Marek Schapel. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

2020. aasta saavutuste eest matemaatikaõpetuse arendamisel anti Hariduse kooli õppealajuhatajale Marek Schapelile professor Gerhard Rägo mälestusmedal.

“Minu jaoks oli see üllatus, eriti kui arvestada, et viimane klass, mida õpetasin, lõpetas juba 2018. aasta kevadel,” ütles Marek Schapel. “Ilmselt olid aga otsustajatele oluliseks tähiseks XLVI matemaatikaõpetajate päevad Kuressaares 2019. aasta novembris. Nende korraldamine lasus suuresti minu õlul.”

Ühtekokku sai tänavu Gerhard Rägo nimelise mälestusmedali seitse matemaatikaõpetajat ja -õppejõudu. Medalid anti pidulikult kätte 4. septembril Tartu ülikooli Delta hoones.

Varasematel aastatel on Saaremaa matemaatikaõpetajatest selle medali pälvinud Anne Tõru Kärla põhikoolist 1992. aastal, Anton Meius Kihelkonna põhikoolist 1993. aastal ja Valentin Oopkaup Saaremaa ühisgümnaasiumist 1996. aastal.

Professor Gerhard Rägo nimeline mälestusmedal on Tartu ülikooli ja Eesti matemaatika seltsi poolt 1990. aastal asutatud autasu. See antakse silmapaistvate teenete eest õpetaja- või õppejõutöös, õppe- ja metoodilise kirjanduse avaldamise ja õppetehnika väljatöötamise eest, kuid ka tõhusa kaasabi osutamise eest matemaatika õpetamise täiustamisel Eesti koolides.

Gerhard Johannes Rägo oli Võrumaal sündinud Eesti üks tuntumaid matemaatikuid ja Eesti matemaatika seltsi esimene esimees. Ta suri Tartus 1968. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles