PÖÖRDUMINE ⟩ Saaremaa Puuetega Inimeste Koda: kutsume valimistel kandideerivaid erakondi ja valimisliitu koostööle

Copy
Nägemispuudega inimesed.
Nägemispuudega inimesed. Foto: saarekoda.ee

Anname oma hääle neile, kes seisavad hea selle eest, et...

• AVALIK RUUM oleks ligipääsetav kõikidele inimestele.

Kohalik omavalitsus peab tagama uute ja renoveeritavate hoonete ja muude taristu objektide ligipääsetavuse. Peame oluliseks, et juurdepääs oleks tagatud, arvestades erinevaid puudespetsiifikaid, näit vaegnägijad või liikumisraskustega inimesed. Universaalne disain tagab juurdepääsu kõikidele inimestele, sh lapsevankriga liikujatele.

Rohkem infot selle teema kohta leiab tarbijakaitse- ja tehnilise järelevalve ameti ligipääsetavuse kodulehelt.

• SOTSIAALTEENUSTE kättesaadavus ja kvaliteet vastaksid abivajadusele.

Tõenduspõhise ja elanikele arusaadava abivajaduse hindamise protsessi kujundamine, vajadustele vastava ja kodus elamist toetavate teenuste valiku pakkumine (nt sotsiaaltranspordi teenus, isikliku abistaja teenus, tugiisiku teenus, viipekeele tõlketeenus jne), juhtumikorralduslik lähenemine abistamisel.

Kohalike omavalitsuste õigusaktid peab kooskõlla viima sotsiaalhoolekande seadusega. Ehk teisiti öeldes: abi saamise õigus tuleb lahti siduda ametlikult tuvastatud puudest ning lähedaste olemasolust

• ERIVAJADUSTEGA LAPSED oleksid sotsiaalselt kaitstud ja hoitud.

Puuetega ja erivajadustega laste tugiteenuseid peab rahastama vajadustele vastavas mahus. Hariduslike erivajadustega laste arengut ja õppimist tuleb toetada lasteaedades ja koolides. Sotsiaal- ja haridussüsteemi koostöö abivajavate laste toetamisel peab muutuma tõhusamaks.

Eesti Puuetega Inimeste Koja hinnangul on valmidus lahendada ülalmainitud probleeme üks ühisosa, mis hoiab meie ühiskonda ja kohalikke kogukondi koos, sõltumata poliitilistest veendumustest.

Puuetega inimesed elavad igas Eesti vallas ja linnas ning väärivad ülejäänud ühiskonnaga samaväärseid võimalusi iseseisvaks eluks ja eneseteostuseks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles