JUHTKIRI ⟩ Et Muri ja Miisu jõuaksid taas koju

Saarte Hääl
Copy
Kass inimese süles.
Kass inimese süles. Foto: Shutterstock

Tänasest Saarte Häälest võib leida koguni kaks lemmikloomadega seotud uudist. Esimene neist on järg eilsele loole “kass-reisisellist”. Selgus, et Tallinnas kaubikust leitud kass ei pugenud sõidukisse mitte Saaremaal, vaid siiski pealinnas. Tänu Facebookis jagatud infole on kõuts taas oma pere juures.

Tänases teises uudises tutvustame lugejatele Saaremaa ja Muhu valla kasside ja koerte pidamise eeskirja. Mõlemas vallas kehtib elanikele kohustus oma lemmikloomad kiibiga varustada ja registrisse kanda.

Register annab omavalitsusele ülevaate, kui palju koeri-kasse valla territooriumil peetakse. Loomaomanikel endil on aga palju suurem võimalus kaotsi läinud lemmik üles leida.

Kui plehku pannud või kogemata kodust kaugele sattunud loomal on kiip ja tema andmed registris kenasti kirjas, on tunduvalt tõenäosem, et ta koju tagasi jõuab. Kui looma andmeid pole võimalik kusagilt leida, võib osutuda väga keeruliseks – kui mitte lausa võimatuks – välja selgitada, kes on ta omanik või kus ta elas.

Õnneks on tänaval hulkuvaid koeri aastatetaguse ajaga tunduvalt vähemaks jäänud. Korterelamute juures kössitavad või aedlinna õuesid inspekteerivad võõrad kiisud on aga nii tavaline vaatepilt, et paljud möödujad ei vaevu nendele teist pilkugi heitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles