Vaidlus Tesmaniga on vallale seni maksma läinud 9500 eurot

Urmas Kiil
Copy
Euro/raha.
Euro/raha. Foto: unsplash.com

Vallaametnike hinnangul ulatuvad Saaremaa valla õiguskulud käimas olevas kohtuvaidluses Hariduse kooli renoveerimise riigihanke küsimuses üle 9500 euro.

Kuna Hariduse kooli riigihankel ühispakkumuse teinud Tesman Ehitus OÜ ja AS Level vaidlustasid hanke tulemuse, tellis vallavalitsus juriidilise teenuse Nove advokaadibüroolt.

Liis Juulik
Liis Juulik Foto: Erakogu

"Tegemist on valla tavapärase majandamise käigus tehtavate kulutustega, mille osas on volikogu oma heakskiidu andnud eelarve heakskiitmisega," selgitas vallasekretär Liis Juulik. "Nii riigihangete vaidlustuskomisjon kui ka halduskohus on oma otsustega menetluskulud valla kasuks välja mõistnud."

Vaidlustuskomisjon mõistis Saaremaa valla kasuks õigusvaidluses kaotajaks jäänud poolelt välja 2772, Tallinna halduskohus aga 6000 eurot, ehkki vald esitas halduskohtule taotluse menetluskulude hüvitamiseks summas 6732 eurot.

Halduskohus jättis selle taotluse aga rahuldamata. Kohtuotsusest võib lugeda: "Kohus peab haldusasja mahtu ja keerukust arvestades vastustaja (Saaremaa vallavalitsus – toim) põhjendatud õiguskuluks kokku (koos käibemaksuga) 6000 eurot, millises ulatuses tuleb menetluskulu ühispakkujatelt (Tesman Ehitus OÜ ja AS Level – toim) solidaarselt välja mõista. Muus osas jäävad menetluskulud menetlusosaliste endi kanda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles