MUHULANE ⟩ 99-aastane lossiproua Lilli elu üle ei kurda

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
AASTATE EEST POLE PÄÄSU: Lilli-Vilhelmine Riis ütleb, et kui aastaid antud, tuleb täiel rinnal elada.
AASTATE EEST POLE PÄÄSU: Lilli-Vilhelmine Riis ütleb, et kui aastaid antud, tuleb täiel rinnal elada. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Muhu vanim inimene peab ennast muhulaseks vaatamata sellele, et jõudis saarele elama alles pensionieas.

Teisipäeviti käivad tragid prouad Hellamaa külakeskuses kohvi joomas. Istuvad ümber suure laua, mille keskel lahtine kommikarp. Lilli-Vilhelmine Riis istub parempoolse rea kõige äärmisel toolil ja on kuidagi kössi vajunud. Sõbranna Elo Nõu tögab kõrvalt, et Lilli on lihtsalt nii närvis. Lilli olevat öelnud, et tema ei taha üldse lehte, polevat midagi rääkida. Aga sõbrannade vastu ei saa ning nii talle auk pähe räägiti. “Sokutasid mind siia,” poriseb Lilli sõbralikult.

“Tule vaata, ma näitan midagi,” kutsub Elo ja avab telefonis ühe video. Selles lööb kuu aega tagasi oma 99. sünnipäeva tähistanud Lilli oma 90-aastase vennaga tantsu nagu muiste. Tantsukutse peale olevat ta öelnud, et kui vend teda püsti hoiab, siis tantsib. Tegelikult pole Lillil muidugi püstihoidmist vaja. Liigub ise täitsa vabalt. Tunnistab, et varem meeldis talle ikka kiiresti käia ja lausa joosta. “Nüüd tuleb ikka jalgu järgi lohistada,” naerab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles