Mustjala koolilapsed meisterdasid pille ja lõid tantsu

, Mustjala kooli huvijuht
Copy
Töötubades valmis hulk omamoodi trumme, tamburiine ja marakaid.
Töötubades valmis hulk omamoodi trumme, tamburiine ja marakaid. Foto: KRISTIINA PAUNEL

Rahvusvahelise muusikapäeva puhul korraldati Mustjala koolis pillide meisterdamise töötuba ja tantsiti meie sugulasrahvaste tantse.

Töötube, kus sai meisterdada trumme, tamburiine ja marakaid, juhendas kooli muusikaõpetaja Imbi Kolk. Kõik pillid valmistati lihtsatest käepärastest ja enamasti igas kodus leiduvatest vahenditest. Käiku läksid tühjad plekkpurgid, papist taldrikud, plastiklusikad, pakkepaelad, õhupallid, üllatusmuna detailid ja erinevad tangained. Lastele see meisterdamine meeldis. Siginat-saginat ja jutusuminat oli täis kogu maja.

Seejärel saime aulas Kuressaare muusikakooli pärimuskultuuri õpetaja Eva Uri juhendamisel tantsida ungari ja soome tantse ning tutvuda teiste põnevate pillidega. Eva näitas ka, kuidas saab pillina kasutada tavalist vana kahemehesaagi. Vaja oli vaid viiulipoognat. Pärast lõunapausi näitas Eva veel, kuidas kasutada pillina oma keha ja tutvusime beatboxi muusikastiiliga.

Päeva lõpuks pani õpetaja Imbi kokku suure orkestri, mis musitseeris hommikul valmistatud pillidel.

Muusikapäev oli üks osa kolmepäevasest õpihuvilaagrist. Ees ootavad veel robootikaalane ja loodusainete teemaline projektipäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles