JUHTKIRI Purustatud müüt (1)

Saarte Hääl
Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eile käis terviseameti spetsialist mõõtmas elektromagnetvälja taset Kuressaare Nooruse koolis ehk endise Kuressaare gümnaasiumi hoones.

Selline aktsioon toimus kooli hoolekogu initsiatiivil ning seepärast, et osa lapsevanemaid oli võimaliku kiirgusohu pärast mures. Koguni nii mures, et võtsid ise ette kiirgustaseme mõõtmise, ilma et oleks kooli juhtkonda ja vallavalitsust sellest teavitanud.

Seejärel aga läkitasid kooli juhtkonnale pöördumise, kus väitsid, et kiirgustase on kohati väga kõrge ning koolis võib töös olla ka 5G-võrk.

Väide kiirgusohust ei osutunud siiski tõeks – mõõtmistulemused jäid lausa tuhat korda alla piirnormi. Niisiis on üks müüt taas purustatud. Ilmselt polnud selle uskujaid kuigi palju, ent ka paarkümmend pöördumisele alla kirjutanud inimest on märkimisväärne hulk.

Terviseameti füüsikalaboris töötav Jaan Mell leiab, et vahest peaksid kiirgusohuuskujad WiFi tugijaamadest ja antennidest rohkem pelgama hoopis neid seadmeid, mida oma süles, peos või kõrva ääres hoitakse. Tõsi, tema sõnul pole nende kiirgusoht teaduslikku tõestust leidnud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles