JUHTKIRI ⟩ Palgatõus, mis ei rõõmusta

Saarte Hääl
Copy
Tühi rahakott.
Tühi rahakott. Foto: www.freepik.com

Alampalga tõus järgmisel aastal 70 euro võrra võiks ju olla hea uudis, aga... Paraku on väga palju neid, kelle palk on küll nigel, ent siiski pisut suurem kui miinimum. Seega võivad nemad kopsakamast töötasust ainult unistada. Paljud on koroonaajal palgas koguni kaotanud või töötuks jäämise tõttu sissetulekust sootuks ilma.

Kui palk ei paista lähitulevikus kerkivat või on lausa kokku kuivanud, siis uudis lasteaia kohatasude võimalikust tõstmisest vaevalt et naeratust näole toob. Eriti kui alampalga suurusega seotud kohatasu on niigi kõrge.

Tänavu tuleb Kuressaares munitsipaallasteaias käiva mudilase vanemal maksta 53 euro suurust kohatasu kuus. Kuna linnas on lasteaia kohatasu suurus 9 protsenti alampalgast, tuleks peredel uuel aastal aga maksta 59 eurot. Pluss toiduraha muidugi. Maalasteaedades on kohatasu tunduvalt kasinam, mõnes lasteaias koguni mitu korda madalam. Selleks et maal elavad pered viiksid oma lapsed kohalikku, mitte aga linna lasteaeda. Kas need hinnakäärid peavad aga olema nii suured?

“Pane või oma laps maalasteaeda!” ütles ajakirjanikuga rääkinud linlasest pereema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles