ULGUSAARLANE ⟩ Sajandi saarlane Ivo Linna: kaunimat kohta kui saared pole

Erki Berends
Copy
ISA JA POEG: Ivo Linna koos Robertiga esinemas juubelikontserdil  Kuressaares suvel 2019.
ISA JA POEG: Ivo Linna koos Robertiga esinemas juubelikontserdil Kuressaares suvel 2019. Foto: Maanus Masing

Raadio Kadi “Ulgusaarlaste” 100. saate külaliseks oli laulja, muusik, mälumängur ning Saarte Hääle lugejate poolt mõned aastad tagasi sajandi saarlaseks tunnistatud Ivo Linna, keda teavad kõik. Viimased veerandsada aastat on ta oma elamist sättinud Muhumaal, Linnuse külas.

Kas oledki õige saarlane, sündinud ja üles kasvanud Saaremaal, aga juured on sul otsapidi Setu- ja Muhumaal? Mida aeg edasi, seda vähem oled tallinlane ja rohkem muhulane, olles hingelt saarlane.

Tõeline ulgusaarlane olin alates 1967. aastast, kui läksin Tartusse õppima, kuni aastani 1994, kui maandusin Muhu saarel ja minust sai jälle saarlane. Tegelikult see nooruse aeg ja ulgusaarlaseks olemine oli tore. Suurlinnatuled peibutasid. Ühel hetkel see ring sulgub. 1993. aasta sügisel tuli pakkumine, et selline talu on müügis. See otsustamine oli väga kiire. Tulin siia kohale ja sain kohe aru, et see on see koht. Olen väga õnnelik, siin ma toimetan ja olen juba 27 aastat. Mitte et ma oleks Tallinna elu täielikult hüljanud, mitte seda. Seda arengut on ka väga põnev vaadata. Aga siin on see rahu ja siin on see koht. Loodan, et saatus on nii helde, et siia ma ka jään.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles